Пак ни излъгаха

Поканиха ме от НДСВ да участвам в изборите като наблюдател /застъпник/. Защо не? Хем ще видя как се провеждат изборите, хем ще спечеля някой лев. Нямало значение дали споделям идеите на НДСВ или не, за да участвам по този начин в изборите. Съгласих се, независимо че моя приятелка ми каза, че на предишните избори от НДСВ не й платили за работата, която е свършила. Друга пък ми каза, че плащали предварително по някакви списъци. И аз, както много други, реших да видя как стои въпроса - никой не би отказал допълнителен доход. 

Изборният ден протече нормално. Като мен имаше във всяка секция представители на НДСВ поне двама. Направи ми впечатление, че малко хора гласуваха, и то главно възрастни гласуваха. Идваха много хора с патерици, едва движещи се и на мен ми беше мъчно, че тези хора са тръгнали да гласуват, значи и те искат някаква промяна.

Накрая, когато излезнаха резултатите и предадохме протокола, естествено не ни платиха, както бяха обещали. Но ни обещаха това да стане.

Лошото е друго - че гласуваш за една партия "А", защото си против възгледите на партия "Б", а накрая двете партии пак ще трябва да се коалират, за да могат да направят правителство. Тогава каква е ползата да гласуваш? Стигаш до заключението, че всички партии гледат да управляват, но не мислят за бъдещето на България. Явно до този извод са стигнали и повечето млади хора, защото много малко от тях гласуваха...