Защо да не ползваме Svejo.net (Свежо)?

Ами отговора на този въпрос за тази „услуга“ наречена Свежо е комплекс от няколко отговора:

Не трябва да го ползваме защото са се взели много насериозно. И сме най-великите!

Не трябва да го ползваме защото хитрите „Общи Условия“. Които видите ли били „общи“. Според мен общи ще рече валидни за всички. Да ама Не!

Първото интересно нещо след като се регистрирате в Свежо е че веднага ви се добавят следните 2 фена – kabinata.com и adyulgerov (може вече да има промяна и да са повечко). Ако опитате да ги махнете не става. Добавят се автоматично пак.

Друг интересен момент е смяната на алгоритъма така че гласовете да не вляят за да стане един линк свеж. Аргументът е че било „по-обективно„.  Което разбира се не е вярно.

Практика в Свежо (svejo.net) е да се сменя профил на потребител ако има много свежи статии.

Също е практика материали които имат в пъти повече посещения от гласовете да не стават свежи.

Друго публична тайна е че тази „социална мрежа“ се ползва от много уебмастъри за популяризация на техните сайтове. Това се знае от „администраторите“ на Свежо. И все пак по субективна преценка си позволяват да трият линкове БЕЗ да уведомят.

Много интересен момент е как в тази уж „социална мрежа“ има платени линкове в облака от етикети, които с 19 гласа пуснати преди 3 часа и с 2 посещения са в топ листа.

Също е практика да се правят свежи линкове от самите администратори.

И така препоръчвам прекратяване на ползването на Svejo.net и ползване на други по-свястни системи от този род като – ping.bg, pipe.bg,lubimi.com, uhaaa.net и други. Или ако решите направете си ваша, има много свободен софутер с който може да се организира една такава система. Също е и лесен за ползване.

/Взето от Магистрала НЕТ/