Батето обратно в БФС! (Глътка от епизод 1 на "Безусловно")

КАКА*

Кой твърди, че в България не се играе правилен футбол!? Кой подценява нашите мили родни таланти!? Кой се гаври с труда на момчетата!? Нека излезе този изверг насреща ни, за да му покажем какво мислим за него с няколко десни крошета!
Откакто четвъртите в света изместиха Батето, правилният футбол наложи своята воля в многострадалната ни „А” група. Преди се играеше за победа, равен или почетна загуба, сега се играе за здраве. Няма излишни натоварвания, няма излишно напрежение, българските футболисти усилено пестят силите си за нощните запои в „БИЯТ” („Биад“) и другите култови заведения с едрогърди певачки. Важното е да се крещи „Наздраве” и силиконът да радва очите. Ползата от това е всестранна. Облекченият режим пази футболистите от тежки контузии, гарантира свеж оборот на нощните заведение, оттам растат приходите от акцизи в държавната хазна, повишава се и раждаемостта, в резултат на което страната ни успешно започва да бори демографската криза. Говори се, че в БФС мъдрят нов правилник за провеждане на срещите във вътрешното първенство, който още повече да затвърди постигнатите високи резултати. Ще се играят две полувремена по 15 минути на игрище за хандбал с 1 час почивка за няколко тонизиращи аперитива. Вратите ще се премахнат – нашите така и не ги целят, по-добре е да не се тормозят психологически от неуспехите. Ще се играе без топка, за да не стане някой сакатлък. Победителят, както и досега, ще се определя служебно и по симпатия в Изпълкома на БФС. Всъщност може и изобщо да не се играе, за да се пестят разходи и да има повече пари за пиячка и хубави жени.
Изобщо всичко щеше да върви по мед и масло за Боби Михайлов и компания, ако не бяха Европейските клубни турнири и Батето! Тези турнири са жива мъка за родния запалянко и трябва да се забранят със закон. ЦСКА също трябва да се забрани със закон, защото не играе правилен футбол и с победите си разваля отношенията ни с братските футболни федерации и разбива устоите на единствено правилния правилен футбол. И на Любо трябва да му се вземе треньорския лиценз, защото претоварва с безмислени тренировки младите момчета, които заради него не могат да натрупат стаж за пенсия по нощните заведения. Всичко това, разбира се, са бели кахъри в сравнение със зловещите игри на Батето. Разочарован от предателството на четвъртите, които се обърнаха срещу него, той им сервира подлото си отмъщение. Батето си измисли отбор и го превърна в кошмар за българските „грандове”. Бате Борисов е творение на Батето! Това е сензационната новина! За да не бие прекалено на очи, Славков си избра отбор от братска Беларус. Бате като Батето и Борисов като презимето на Батето, фамилията на премиера и фамилията на собственика на ЦСКА. И това ако не е заговор по всички международни стандарти, здраве му кажи. Неслучайно ударите на Бате Борисов са насочени към най-верните привърженици на правилния футбол „Левски” и „Литекс”, които навремето първи биха шута на Батето. Пострада тежко и Мъри, който е основният архитект на правилния футбол. Не се учудвайте, ако догодина Бате вземе та се падне на „Черно море”, „ЦСКА” или „Локомотив”! Не се учудвайте, ами се страхувайте от този ужасяващ вариант и се молете за прошка на Батето! При неговото властване правилен футбол нямаше, но пък се пиеше правилно и то с правилните хора. Благодарение на това ние чат-пат се появявахме я на световно, я на европейско и събирахме очите на чужденците за някой приличен трансфер. Едва ли скоро ще забравим чеха Крондъл, който ни подари последното ни засега участие на световно, или пък чичко Колина, който ни прати на европейското в Португалия. Така че уважавайте Батето и помнете, че винаги има какво да се научи от него, особено на тема „правилно пиене”! А иначе играйте си правилния футбол, но не изисквайте от нас да ви гледаме! #

* Петър Калинов