Добро утро от Колорадо! – е, аз докато го кача стана Добър ден вече :)


Добро утро от Колорадо :) 

След чудесна междусрочна ваканция на нашите деца (тук учебната година е разделена на 4 срока, образуващи двата основни семестъра на годината), отново ставам в 5.40 ч. всяка сутрин, за да съм на линия като самоотвержена майка.

Събуждам Калоян, приготвям  закуската и кафенцето му, и после го закарвам до училище. Така всяка божа сутрин в 6.30 ч., това безумно ранно за ученици време поне според мен,  душата на гимназиста не е от най-разбудените.

По време на сладката пауза на ваканцията денят се е скъсил значително; вече ми липсва сутрешното слънце - тази сутрин карах в пълен мрак. Мда, още няколко дни и ще превъртим часовника назад и на този континент – знам, че при вас промяната стана в събота. Та, чакам отново да виждам слънцето, докато карам по заспалите улици на града.

Е, прибрах се обратно вкъщи и с кафенце в ръка гледам как слънцето изгрява над скалите отсреща; цветовете на утрото са ми до болка познати и все пак са толкова различни всяка сутрин. Правя опит за някоя и друга снимка и после стъпвам в поредния си ден.










Мисля си с носталгия за миналата седмица. Ваканция...  Плюс кратко развлечение от ежедневната програма -  двудневно пътуване до Чикаго в четвъртък и петък, доста уморително, поради сгъстената програма, но си заслужаваше.

Целта беше в четвъртък да си вършим работата в нашето консулство там, плюс да се видим с български приятел, който бе за два дни в Чикаго на конференция. Доста студ и дъжд събрахме, въпреки хубавата среща.

Вторият ден ни беше като награда -  малък опит за почивка преди полета обратно в петък вечерта. Едно много кратко, много мокро пътуване, но вторият ден изсуши мокротата и ни изпрати с много топло чувство...

И така,  в Пътешествия можете да видите  малко мокри снимки от Чикаго - „Два дни в Чикаго” много кратък пътепис за едно много кратко пътуване.

...........................

Е, днес съм пак обратно на поста си. Мразя това ставане в 5.40 сутринта, чудовищно е. Но само като си помисля, че Калоян също трябва да стане 15 минути след мен и... искам или не – отлепвам пак завчас. Добре е, че ще сменим времето другата седмица, та поне да се радвам на изгревите сутрин. Виж това си заслужава ранния час....

Да ви е добра вечерта пожелавам! И лека нощ!