""Trick or Treat", ма, како!

Ееее, в момента върви първия ни истински Хелоуин (миналата година не видяхме нищо). С две думи - малко си е истинска форма на легална просия в американска версия.

„Аде, ма, како, дай една дъвка и едно десертче, ма, како, че ша ти извъртя номер, ако не дадеш..." е преводът на български.

Обикалят разнородни групи - сами малки деца, сами по-големи деца, застаряващи тийнейджъри, целите в пъпки и с леко надрусан вид, много малки деца, придружавани от батковци, каки и родители... Изредиха се принцеси, призраци, Спайдърмени и Супермени, Смъртта в няколко издания, героят от „Scream" два пъти, няколко мускулести Нинджи между 3 и 5 годинки, и безкрайна върволица вълшебници (+) и черни магьосници (-). Две от черните магьоснички бяха на около 12-13-14 г., с много къси поли и много дълги чорапи, доста голички за климатичните условия, но с топли погледи и според мен „трикът", който можеха да приложат не беше за моя пол и възраст. Брррр...., извинете!

Пропуснах да подчертая, че навън е китна есен с температура -4*С и обиколката за лакомства смразява кръвта дори на прилепите и призраците, да не говорим, че на някои от принцесите майките трябва да са луди да ги пуснат само по роклички навън (слава богу, мнозинството беше с якета).

Представителите на нашата нация сред просещите лакомства тази вечер бяха:

 1. добре позната ви Фея Зън-Зън (с пуловер и дебел клин под синята рокля плюс крила закачени за дебело бяло яке и вълнена бяла шапка)
 
2. и представител на едновременно и двамата герои от филма "Freddy vs Jason" (с черно наметало, черна качулка, маска на Jason, ръкавица с нокти и кървав меч)...

Нашите, обаче, не бяха от издръжливите просячета и се завърнаха едва на 10-та минута от кварталната обиколка - явно не издържаха на мраза, а и вероятно мотивацията им за просия не е била тъй сериозна като при местните представители.

Още чукат/звънят призраци и магесници на вратата, и Калоян и Траяна им пълнят бохчите, но аз приседнах морно на компютъра, защото отмалях.

Happy Halloween от нас!