Филми който си заслужават да се гледат!!

Незнам защо не бях гледал филмът "Девета рота", но наскоро един приятел ми разказа за него! Мислих си, че ще е поредният тип холивудска глупост като "Редник Райън", но не би! Този филм е истински, за ужасът от войната и си заслужава който, не го е гледал преди, да отдели 3 часа и да го види! След този филм седях, гледах към тавана и плачех! От отдавна вече не плача на класическите холивудски боклуци. Но сега плаках, и си мислих, защо господи продължаваме да се бием с другите човеци, защо не се бием с единственият враг - врагът в нашите сърца? Този, който в забързаното време на човек от 21 век продължава да мрази, да ненавижда, но дълбоко в себе си ненавижда себе си! С всички мисли на омраза и гняв които ни заливат, ние мразим всички, но най - вече мразим самите себе си! Гледайте този филм и вижте, че не всичко което правим е редно, но кой ли може да каже кое е редно и кое не? Аз. ти който четеш този пост, другите около теб? Или само това малко червено изпълнено с чувства трептящо нещо което бие в гърдите ти - СЪРЦЕТО?

Другият филм пак е руски, но за войната в Чечня! Казва се "Чистилище" (2008) - и той е покъртителен! Заслужава си да го гледате! Също задава вечният въпрос защо? Но, ако сте малко по нежни създания, с добри и нежни сърца този филм не е за Вас. Внимание!!! Във филма има твърде брутални сцени! Запомних една реплика която е толкова ужасна: "Пак погребват момчетата с танкове!"

И двата филма показват ужасът наречен ВОЙНА! Истинското лице, не изопаченото от холивудските примадони. Единствените що годе хубав филм от меката на комерсиалното кино - Холивуд на военна тематика са "Тънка червена линия", и може би донякаде " Пърл Харбар" - но за него не съм толкова сигурен!

Нека се замислим, нека кажем твърдо НЕ на омразата и гнева! Нека кажем твърдо НЕ на геополитическите спорове на държавите. Държавата не е само понятие, ДЪРЖАВАТА сме НИЕ! Никоя Държава която и да е тя не може да праща хиляди млади мъже да загиват за това тя да има повече и повече. Мисълта с която завършвам този пост, или блог, или писмо до Вас е стара колкото света!

И НАЙ - ЛОШИЯТ МИР, Е ПО - ДОБЪР ОТ НАЙ - ДОБРАТА ВОЙНА!