Кирил Попов от "Евроарт 2004" ЕООД злоупотребява с парите на етажната собственост в "Сити Пойнт Център" в София. Младост 1А.

През 2008 година в София бе открит "Сити Пойнт Център" намиращ се в квартал Младост 1А на адрес бул "Александър Малинов" 23. Инвеститор на проекта е "Евроарт 2004" ЕООД със собственик Кирил Попов.                                   

Ставащото в този 
MALL е меко казано смущаващо дори някои го намират за криминално. Самата сграда е построена от "Евроарт 2004" ЕООД собственост на Кирил Попов. Финансирането на проекта беше осигурено от  "Общинска банка" заради близките взаимоотношения на Кирил Попов с Христо Ковачки. Още от самото начало Кирил Попов започва да продава търговски площи на "зелено". След като Кирил Попов осигури финансиране за построяването на търговският център от вноските на първите клиенти закупили магазини в търговският център, Кирил Попов некоректно започна да иска парите за магазините наведнъж при договорено плащане в предварителните договори за продажба на части и който не успееше да му даде парите накуп, частта от парите, която бе получена до този момент от Кирил Попов  биваше връщана на въпросния клиент, а магазините се продаваха наново на по-висока цена на друг клиент.

След като Кирил Попов построи търговският център и продаде първи и втори етаж на които етажи са разположени около 80 магазина, Кирил Попов вместо да свърже етажите с ескалатори или стълбища, то той построй на мястото определено за "въздух" на общите части нови магазини. По този начин той продаде една и съща площ два пъти, веднъж като общи части и веднъж като построи върху общите части магазини и ги продаде. След като не сложи стълбища или ескалатори, а сложи магазини, Кирил Попов направи инфраструктурата на самият търговски център изключително неефективна, което беше причината за малкият брой посетители и фалиране на около 80% от търговските площи. В момента 15 магазина работят на първият етаж, 1 магазин работи на вторият етаж. Има и около 20 офиса, при наем за помещение около 100-200 лв. на месец.

Самият Кирил Попов чрез фирмата си "Евроарт 2004" ЕООД притежава партерният етаж (който е съставен от магазини) , както и 3 и 4 етажи от сградата (съставени от офиси), което прави около 60% от цялата сграда.

След като тотално разрушава комуникационните връзки в самата сграда с построяването на допълнителни магазини на мястото на общите части и не поставянето на стълби или ескалатори, които да свържат етажите, Кирил Попов не позволява и коли да влизат в подземните паркоместа и от там търговците да зареждат със стока магазините си. Търговците и наемателите бяха принудени да носят стоката си от улицата, което също отблъсна много наематели от търговският център, а Кирил Попов след като излъга, че от подземното ниво ще може да се зареждат магазините и да влизат автомобили на собственици, наематели или посетители, реши да отдава парко местата за по 150 лв на месец. Разбира се автомобилите, които зареждат партерният етаж на търговският център, който партерен етаж е собственост на Кирил Попов, биват допускани.
Издевателствата и подигравката на Кирил Попов над собствениците на магазини на първи и втори етаж достига своя връх с това, че по едно време Кирил Попов бе спрял достъпа до тоалетните и бе спрял осветлението на етажите, защото хората не му плащаха за охрана и поддръжка. Никога не е даван отчет за това как се изразходват парите, но това не пречеше Кирил Попов да не допуска хората до собствеността им (тоалетните са към общите части на сградата, а всеки собственик по нотариален акт притежава идеална част от общите части) като им заключи тоалетните и им спря тока на етажите, за да ги принуди да му дадат пари за охрана и поддръжка. Това че в конституцията на република България пише, че частната собственост е нещо неприкосновено, за Кирил Попов няма значение, той е над законите и над конституцията !
С мутренските методи за постигане на целите си Кирил Попов ясно показва, че този човек се чувства недосегаем от закона и не го е страх от него. Кирил Попов не признава никой и никого, той лъже, манипулира, краде и дерибейства ! Иска пари за охрана и поддръжка, без да има подписан договор с някого нито за охрана, нито за поддръжка ! Ако не си получи парите, заключва тоалетните и спира тока в коридорите ? Резултатите може да видите ако се качите на втори етаж на търговски център Сити Пойнт. Липса на посетители, празни магазини и окрадени собственици на имоти, заради алчността, некадърността и лъжите на Кирил Попов !

Още в началото за поддръжка и охрана на общите части се искаха по 4 лв на м2. Което за цялата сграда прави около 32 480 лева. (8120 м2 РЗП за цялата сграда ). Отчет за изразходваните средства никога не е даван !?

В момента се искат по 1 лв на кв.м. или 8 120 лв за цялата сграда. И за тези пари никой никога не е дал отчет за това къде отиват тези средства и какво се прави с тях ! Лампите на втори етаж са изключени, тоалетните заключени, охрана не се вижда никъде. Тъмнина, мрак, празни магазини и мистерията е пълна ! Остават с пълна сила съмненията за кражби на парите на етажната собственост от страна на Кирил Попов.

Един от приближените на Кирил Попов е собственик на магазин 79 намиращ се на 2-ри етаж на Сити Пойнт Център, собственик и на фирма "Радар Експрес" ЕООД, г-н Костадин Костов ! Той събира парите за поддръжка и охрана на 2-ри етаж на сградата. Решихме да го попитаме, къде отиват парите за поддръжка ? Писмото до него може да прочетете в следващата публикация на блога.