Помагало за избиратели

Не щеш ли, денят за избори за кмет си дойде - в края на тази седмица.

Аз ли нямах време да се информирам, не ме ли информираха - няма толкова голямо значение. Факт е обаче, че не мога да направя информиран избор, понеже така и не разбрах кой какво ни предлага.

Честно казано, съм много претоварена с работа, така че нямам време да се ровя в Интернет, за да събирам - бисерче по бисерче - какви са КОНКРЕТНИТЕ неща, които различават кандидатите. Затова ви предлагам да направим Помагало за избиратели. То е насочено към тези, които не избират партийно, нито по друг предопределен начин. А към тези, които гледат програмите, защото после, като почнат да се изпълняват тези програми, да не се чудим как и защо.

Вчера цял час гледах при Цветанка Ризова представяне на двамата водещи кандидати. Доста пясък и празни приказки се изсипаха. В крайна сметка изчовърках следната разлика между двамата:

КУЧЕТАТА:

Фандъкова: Бездомните кучета ще се събират по улиците, ще се обезпаразитяват и кастрират, след което ще се връщат по местата, от където са взети. Т.е. това е познатата ни до сега схема.

Кадиев: Бездомните кучета ще се прибират в приюти, за тях ще се грижат някакъв период от време, те ще бъдат на разположение за "осиновяване" от гражданите. След като изтече определеният период, ако не са взети, ще бъдат подлагани на евтаназия.

Ако някой от вас е забелязал някакви разлики по конкретни въпроси, моля, напишете ги в това помагало, за да не купуваме пак котка в чувал.

Ако вниманието ви е привлечено от друг кандидат, не от тези двамата, също ще е полезно да се знае какви интересни идеи представят.