Mоите впечатления от WebTech

Нека ви кажа първо какво е ВебТеча ;) Това е конференция за интернет технологии. Общо взето бих и дал определението технологична и надали би била интересна на някой, който не се занимава с такива неща професионално. Иска ми се обаче да разкажа моите впечатления от там.
Тази година (защото това не е първото издание) събитието се проведе в хотел Родина. Мястото си е общо взето яко, само дето организаторите бяха забравили да сложата указания през кой точно вход се влиза :). Е нищо аз все го пак намерих, въпреки сериозните усилия събитието да се скрие от очите на обществото ;). След като приключих с издирватилните мероприятия, дойде време да се наредя на опашката за регистрация. Ама аз нали съм си по нахален да се мушна по отпред ;). Ама какво да ги правя другите, като не могат да се усетят, че регистрацията започва.
Мина се малко време и лекциите започнаха, е вярно, че в залата, в която бях се чуваше и звука от другата :(, но тъкмо по този начин можеше да се проследи цялата конференция ;). Всъщност този "специален" ефект се дължеше на тънките дървени стени между залите, които явно бяха направени така, че да се местят лесно и да се получават различни по размер помещения, според нуждите. Е това се търпеше, пък и се чуваше съвсем слабо, но на вторият ден в съседство имаше някакво тържество (свадба ли какво ли) и музика от него се чуваше непрекъснато, което никак не беше приятно.
Лекциите тази година бяха изключително добре подбрани, но както се казва в старите кунгфу филми, няма лошо кунгфу има само лоши майстори :). Просто не всички лектори се представиха добре. На някой им липсваше ораторското майстроство, други пък се бяха леко "панирали". Повечето, обаче, се справиха отлично. Имаше и интерсни моменти, доста от лекторите говориха силно жаргонно и не знам как преводачите, които бяха осигурени за чуждестарнните гости се справиха с това предизвикателтво :).
Единственото за което съжалявам е, че джобчето ми беше твърде празно (нямаше в него семки и бонбонки да дрънката) и не можех да си взема някоя от страхотните книги, което едно издателство продаваше на страхотни цени :(.
Всъщност няма какво пвече да ви занимавам, мога да кажо още доста, ама няма кой да го чете. Мога само да кажа Браво! на организаторите и да им пожелая за следващата година нещата да са още по-добри.