Сирийските ”бежанци" са опасни и вредни, идват по нарочна програма

Ако има нещо добро, направено от Костов, по време на бомбандировките над Сърбия той не допусна у нас да има бежанци
 
Допускам, чудя се , да приемам ли , че   има сделка- САЩ да подкрепят това правителство, ако  приема бежанци. Защо  ни внушават, че те ще живеят дълго тук:  да им отваряме училища, да търсим приемни семейства за децата.
 
ПРИЕМАМ: да  ги настаняваме с  презумцията да си търсят места в арабския свят сега и веднага
 
ПРЕДЛАГАМ, сирийците  да се настаняват на групи:  деца и възрастни в затворени училища по селата. Да получават учебници , да си организират обучение на сирийски от тяхната държава, както ние правим училища за българите в чужбина. На възрастните сирийци, настанени  и да им се дава земя да обработват, а не да чакат наготово, да обременяват бедната ни държава.
 
Имаме Комисар по бедствията, но той нищо не е направил, за да получи помощи България- нито при земетресенията, нито сега- помощ навременна.
Мисля, не случайно се върна ГЕРБ в парламента- за да игнорира гласовете на „АТАКА”, която няма да допуска наводняване държавата ни с емигранти. Тя е по разумната опозиция и дава адекватна оценка, а не да слага бариера на работата, да манипулира и заблуждава обществеността, относно  Правителството  и НС
Стратегията на САЩ се нарича „Разделяй и владей” Прилага се към всички страни с еднакви, изкуствено съставени поводи: химическо оръжие, етническа нетърпимост, към ислямисти- пак изкуствено съставени. За избиването на християни и разрушаването на църкви от бунтовниците се мълчи.  Няма да соча какво става в арабския свят. Какво е демокрацията в България: Продаде на безценица българската индустрия на чужди компании, която я затварят, за да внасят техните стоки;                                                                                         Имаме многопартийност, която се изроди в балкански синдром- държава на лидерите с 300 политически партии, насаждащи омраза,  успяха да настроят всички срещу всички. Недоверие към управляващите,  бизнеса, към всеки, който се опита да стартира българска икономика и да създава работни места.          Никой вече не се съмнява, че протестите срещу законно избраните на 12 май нови управници се организират от соросоиди, които са ръката на САЩ, която иска да дърпа конците, да определя политиката, да ги свали, защото  засягат интересите на чуждите- техните компании, заради които тънем в мизерия. Те, протестиращите пречат, да се разкриват далаверите, да се намерят поводите да бъдат изгонени и да остават изнасяните милиарди у нас, за да намалят сметките. Вижте, кои всеки ден излизат с пресконференции, да плашат българина, че няма намаление на цената на тока; ако пък го има, то по късно, България ще бъде осъдена да плати вреди и глоби на… чуждите компании, на които бе попречено да повишат тока с 40 процента.
Господа от БСП, ДПС и Атака – всеки път, когато се излъчва работата на НС по телевизия и радио излизайте с Декларации, защитаващи българския интерес. Всеки път, всеки ден, когато ГЕРБ и Реформаторския блок излизат с изяви и с пресконференции, с манипулации и лъжи за работата на НС и Правителството давайте пред медии отговор. Не оставяйте тази мисия само на лидерите на партията- по активно участие от лица от НС и извън.
Казвайте истината, споделяйте какви искания сте отправили към ЕС. Какви са техните искания.  Казвайте на ЕС, че не може най бедната страна да приема бежанци, да им осигурява по 1100 лева издръжка, докато дава на пенсионерите си по 160 лева, че  2000 годишно се опитват да се самоубият, поради мизерия, липса на доходи, на работа. Нека сирийските бежанци да си останат в Сирия- там управлението не гони лоялните си граждани, а така наречената :Армия, сваляща Асад е подпомагана от външни сили и външни наемни бойци. Там се бие Алкайда срещу законното управление. Казвайте, че ислямизирането на Европа, тази либерална търпимост се използва за унищожаването на християнството, но не слагайте тези думи и действия само на лидерите. Бъдете активни, даже агресивни с всички средства, срещу помията, която всеки ден се изсипва срещу управлението. В това отношение „Атака” не стои със скръстени ръце, а според техните партийни идеи защитава България. Трябва да се чува и позицията на БСП и ДПС, за отпор на манипулациите, за даване тон, насока на политиката на единение на населението на България. В условия на демокрация, което не е  злепоставяне на друго мислещите, обявяването им за боклуци, а намиране внедряване на всички идеи с общата цел: добруването на България, на всичките граждани на България, без разлика на етнос. Ако продължи противопоставянето България се топи и бавно изчезва. Под всякакви удари- на чужди интереси. И от липса на национална кауза за защита на българските интереси. Сложени сме в програма за ограбване, а исляма се оказва едно от оръжията и ние не трябва да виновник Турция,че има стратегия, а да сме разтревожени, че ние нямаме, за защита и територията и населението от ограбване и унищожаване. Още от 1990 година започва от 1 клас да се изучава от децата ускорено английски с часове и средства по вече от българския, той е мерило… за квалификация, той е вече и заплаха- спомага да изтичат мозъците на нацията към Запада и САЩ и да се обезкръви държавата, щом вече внуците ни се раждат в чужбина.
По какъвто и начин да постъпи света със Сирия: с оръжие или със санкции  все ще е в изпълнение плана на САЩ, който е коварен- цели ислямизиране и оттам разрушаване на Европа. Заплахите за наказателно нападение, по причини за химически удар в същност дело на противниците на правителството, преписвани на Асад. Повод за наказание,  
Тези „прогонени” от Сирия групи са и бягащи от отговорност пред сирийската държава терористи със мисия, да бъдат спящи клетки на „Алкайда”, на силите, налагащи исляма- не случайно България има много по вече джамии. Трябва да се организира нацията за отпор с подходящи програми    и средства срещу тази „тиха агресия” и унищожаване.  Действията на „Атака” да са дипломатични и по начин, да не ги обявяват за расисти, докато защитават българщината. Като не бъркат борбата си срещу турската инвазия с насаждане омраза към турците на България- те не са агенти на Турция. Те са били българи и ние 130 години пропускаме , не намираме начина да ги приобщим. Въпреки това, за разлика от София- в селата, където половината население е от български турци няма омраза те си другаруват. Не може всеки ден да повтаряме турско робство, да сочим само моментите на стълкновения, между българите от преди 1878 година, по начина и със средствата и пропагандата на идеолозите на национално- освободителното движение. Не може да съдим всеки ден българските турци за издевателства от онова време. Да живеем с проблемите на днешния ден, които изисква единение, а не насаждане омраза, защото турската държава искала да ползва нашите турци за своите програми.
Да отделяме сламата, която може да изгорим или… направим на хартия, от зърното, което правим на хляб. Още след 1878 г официално Турция се отнася с уважение, в печата им се възхищават на българите, когато побеждават Сърбия 1885 или стават футболистите ни четвърти 1994 . Ние сме балкански страни обречени да живеем заедно, да си сътрудничим. Напоследък показването на турските сериали е първата възможност да видят живота на турските турци. Те са от една страна направени, като визитка, но може да се разчете напредъка на над 70 милионна Турция. Да се оцени , че това са художествени произведения. Да се клеймят е не грешно, а даже престъпно. Те показват балканския морал, какъвто ние имахме  допреди 30-40 години и разрушение, налагайки  пошлото от западналата култура на Запада. Те запълват вакуума от български филми, които да отразяват младежката, семейната тема по актуални за обществото проблеми направени с голям дизайн и музика, майсторство в снимане на кадъра. Искам да опонирам гневно на отрицателите, уплашени , сочещи колко лошо е да се гледа „Великолепния век” и защо, заради името- така се е наричал този султан и сериалът, като разкрива живота му, не преиначава историческите факти, а ги потвърждава, за да се видят интригите, трагедията на робини и господари и гледащият сцени на жестокост, на надменност на едните и безпомощност на другите  онемява от ужас, заклеймява онези мрачни векове, като време, което забавя напредъка. Феодализъм, където няма закони, а привилегии давани по угодата на султана, на по висшия управник. Време, когато човешкият живот не се цени, отнема се бързо, без съд и присъда, ако пречи на силния да осъществи даже пъклени намерения.

Гледането на сериала, може само да ни замисли над феодални отношения и днес, у нас, когато не върховенството на закона, а привилегии на хора,защото имат пари и са близки с управници: последните 4 години само 2% от фирмите  са печелили държавните поръчки, калинки-с привилегия, а не по конкурси  да стават високопоставени чиновници. И асоциацията че живеем във феодализъм е реална. Парламентарна република сме, а в същност сме медийна диктатура. Напоследък медиите даже ни спретват медийна революция- да свалят законно избраното управление, да бъде дадено, като привилегия на загубилите изборите. Това не е върховенство на закона  и се питам: докога ще живеем във феодализъм!? С омраза и надменност, с национализъм, които не ни сплотява около национална кауза?!