Протести или що е то сбъркана държава?

Вчера 09.02.2007(петък) бяхме свидетели на нещо на което по принцип сме свикнали.Видяхме как една орда от около 2000 коли блокира ценъра на София.Чета в интернет и попадам на статии в които се казва,че курсовете на градският транспорт били с 1000(хиляда) по-малко от плануваните.Тук си мисля,че пак лъжат за да не останат без парици от субсидиите.Мисля си,че курсовете са били в пъти по-малко,но както и да е.Мисълта ми е друга.Как аджеба ена прослойка от обществото ни мило решава ей така да излезе да си по протестира като изтормозва 2.000.000 (два милиона) град? Убили били техен колега,ами добре всеки ден стават убийства.Ама какво не знам някой да се е юрнал да ми блокира за това ценъра.Може да звуча цинично но какво пък нека има и циници.Някой ще ,ми каже ами ако се беше случило на теб?!? Ами да речем,че вече ми се е случвало.Баща ми почина точно заради лекарски грешки мързел и немарливост.Което си е своего рода убийство.Аз какво трябваше да направя,като съм завършил ШЗО,а баща ми беше бивш военен.Трябваше да организирам военните от запаса и свръхсрочно служещите ли?Тогава на това как щяха да му викат военен праврат ми се струва беше точната дума,нали?Е какво стана нищо.Едно голямо нищо!!!
Сега гледам,има нови опити за подръчкване и опипване на почвата за нови протести от страна на таксистите.(Много ми се иска да използвам една хубава дума,която много им пасва но реших да спазвам културният тон в постинга.)
Та ето за какво идело реч:
"От 1 септември 2007 г. цената на таксиметровите услуги ще се формира по нов начин - километър таксиметров превоз ще струва 50% от цената на бензин А 95.

Това обяви Стефан Боснов, председател на Националното сдружение на таксиметровите водачи, съобщава БНР.”

Значи проблема не е бил в това,че е убит някой,ами че някой си търси някакви изгоди,и това ако не е пошло и цинично?!?

Боснов уточнил и че на 14 февруари ще бъде организирана пресконференция, на която от Националното сдружение на таксиметровите водачи отново ще представят исканията си.

Според Боснов ако отново редставените на 14 февруари искания не бъдат приети, има вероятност центърът на столицата отново да бъде блокиран.”

Сега идва най-интерсният момент защо се допуска да се случва това?!?

Аз ще ви кажа,ами защото нашите политици са умрели от страх да не изпуснат кокала за това.Лично аз бих им дал някои идеи които всеки що годе грамотен полицай,военен,че даже и политик трябва да знае!

Тактиката се нарича контрол на тълпата.

Специално за таксистите да не им знаят много гагите.Може да се въведе ей така профилактичен контрол на апарата,техниката за безопасност кой с какви гуми е и т.н. на всеки три месеца.Другото което е за използването на специални технически средства(радиостанции),организиране на такова задръстване и парализиране начина на живот в една столица шефовете на фирмите да бъдат давани на съд за тероризъм!

При организиране на такива протести служителите на служба КАТ да минават и да пишат най-надлежно актове,като и заснемат колите с камери,фотоапарати и т.н.

С цел избягване на пряка ескалация на конфликта,може на първо време да ги заснемат после по надлежният рeд акотве.Това бяха леките мерки.Сега ще кажа и за така наречените по-твърди мерки,ако служителите на служба КАТ не могат да се справят с протестиращите шофьори има служба наречена „Жандармерия”,също така и „Конна полиция”.Двете могат да бъдат използвани много пълноценно.Дават се най-надлежни предупреждения,че ако до еди колко си време пътя не бъде разчистен,ще бъде използвана физическа и техническа сила.При което ако това не бъде спазено се започва,мачкането на колите които пречат на движението за тази цел доста подходящи ми се виждат два танка Т-72 мисля,че ще разчистят движението за по-малко от 5 минути.Ако има такива храбреци които да налетят на полицаите,тук е хуабво да се намеси „Конна полиция”,заедно с „Жандармерия”,като се използват водни струи и т.н.

При което след утихване на цялата тази джабала да се заведат дела по единично,както и към целите фирми с обвинения за самоуправство,тероризъм,едро хулиганство,и т.н. не искам да си напрягам мозъка,но ще измисля поне още 3 обвинения.

Това бяха твърдите мерки все си мисля,че полицията може да действа изключително превантивно за да не се случват такива простотии.

Да обаче няма кой даго направи защото при ставането на един подобен сценарий правитеслтвото ще си отиде незабавно.Просто защото сме бананова република не за друго.И скоро няма да се оправим.Ами това е.