Руска Тодорова - Публикации

 

Преглед: >
 

Първо и Второ българско царство - преговор, ЧО IV клас

За преговаряне на бълргарското средновековие по Човекът и обществото в 4. клас.  За вграждане в сайтове...

МАТЕМАТИКА 2. КЛАС – Умножение. Умножение - множители, произведение. Разместително свойство на умножението (урок 54, 55, 56, 57)

Тези уроци по математика за 2. клас ("Просвета" - А. Манова и др.) трябваше да преподам веднага след коледната ваканция. Сега ще ми се наложи да преструктурирам, защото почивахме повечко.:)))

54 урок - Мат.II клас.ppt
55 урок - Мат.II клас.ppt
56 урок - Мат.II клас.ppt
57 урок - Мат.II клас.ppt ...

Сайт за споделяне на големи файлове

Наскоро ми се наложи да изпратя един доста голям файл и потърсих алтернативи. В DOX-а не ми върши работа, защото е до 50 МВ на файл, в tranzit.dir.bg е до 1000 МВ, а prikachi.com вече е спрян. Тогава се натъкнах на сайта WeTransfer, с който можете да споделяте големи файлове до 2 GB (без да изисква регистрация). Само един съвет: използвайте го през браузъра GoogleChrome.
Ето и моите инструкции за ползване: Изпращане на големи файлове.pdf  
...

МАТЕМАТИКА 2. КЛАС – Събиране и изваждане до 100 с преминаване (урок 49, 50, 51, 52)

Уроците са по изд. "Просвета" - А. Манова и колектив. Предстои ми да предам последния урок от тази поредица след ваканцията, преди да започнем с умножението.
Ако някои от Вас работите с това издателство и с този авторски колектив, може да ги ползвате, Разбира се, ако са ви допаднали.:)))
49 урок-II клас.ppt
50 урок-II клас.ppt
51 урок-II клас.ppt
52 урок-II клас.ppt

Весели празници!

КОЛЕДНИ РЕБУСИ

Авторът на ребусите е Петър Петров, а за презентацията съм ползвала фоновете на Лидия Петровна Фокина. При правилно решение на ребусите, ще получите 7 коледни постни храни.
Коледни ребуси.ppt

ГОДИШНИ ТЕМАТИЧНИ РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ ЗА 1. КЛАС по новите учебни програми с действащите учебници

Публикувам тези разпределения в нов постинг, за да бъдат лесно откривани, а не като отговор на питане от Dani Staikova. Разпределенията ни са предоставени безплатно от изд. "Просвета" на хартиен и електронен носител, тъй като в начален етап работим изцяло с техните учебници. Направени са по новите изисквания с 9 графи. Ако Ви вършат работа, ползвайте ги със здраве.
Лека и успешна нова учебна година!

ГОД. ТЕМ. РАЗПР-НИЯ ЗА 1. КЛАС по новите . ...

Календар за учебната 2016/2017 година

Календарът е изготвен въз основа на заповед №РД09-1168/19.08.2016 г. за определяне на график за учебното време заповед №РД09-1167/19.08.2016 г. за определяне датите за НВО за учебната 2016/2017 г. След като МОН ги публикува на страницата в сайта си, коригирах календара и го качих отново.

ИЗХОДНИ НИВА ЗА 4. КЛАС (2016 г.)

Предлагам няколко контролни работи за изходяща диагностика от изд. "Просвета - София" АД, разработени от нашите колеги: Поли Рангелова Първанова, Катя Адрианова Георгиева - Петрова, Антоанета Нейчова Миланова и Ели Бориславова Пещерска.
 
 
 
 
 
 
 
 

Тестовете са разработени за две групи по всеки предмет с критерии за оценяване, както и приравняване на точките в оценка.

Оформлението на ...

ОРГАНИ НА ХРАНЕНЕТО - ЧП 3. клас

Урок 19 - "Органи на храненето" по Човекът и природата - 3 клас, автори Л. Найденова и М. Тодорова, изд. "Просвета - София".
Органи на храненето.ppt

ОРГАНИ НА ДВИЖЕНИЕТО - ЧП 3. клас

След разделите за нежива и жива природа следват уроците за човешкото тяло от раздел "Аз и моето здраве". Първият от тях е "Органи на движението" по Човекът и природата - 3 клас, автори Л. Найденова и М. Тодорова, изд. "Просвета - София".
Органи на движението.ppt
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET