Отново за авторското право

    Уважаеми колеги, моля, разберете ме правилно! Не се изживявам нито като автор, нито като значим автор! Наистина! Други неща са ми приоритетни.Но днес, като разглеждах в Каламео, се натъкнах на свой материал, публикуван преди време тук, но не и там и не от мен. Когато качих презентацията  си, я бях оставила отворена.Така правя и с другите си нещица, защото все бързам при набирането и може да откриете после грешки.Не се страхувам, че някой би си позволил да краде  чужд труд, защото  вярвам в почтеността на българския учител, а и зная, че няма по-ценно нещо от  чистата съвест. Това, на което днес се натъкнах, не ме ядоса, нито разочарова. Но все пак желая да споделя с вас.

 

   Ето линк съм моята публикация тук преди време.

 

   А ето и линк  . Но за жалост, както очаквах, вече е изтрита публикацията, представена от автор под името  teli6. Ето я в уголемен вид  /също изтрита/.

 

  Само името ми е изтрито и накрая е добавено след моето " Успех!" думата "Патиланци!”, защото “авторът”, съдейки по другата му публикация,  е вероятно възпитател в  занималня “Патиланците” в гр. Плевен или поне лице, свързано с нея.

Мисля, че има нещо заимствано от  друг автор в общността - Народна  /поне заглавието на книжката, представена преди време също тук/. Не съм се ровила за проверка. Извинявам се предварително, ако греша, но действам по памет.

 

  Зная, че има колеги, които го правят, за да извършат услуга.И на мен ми се е случвало и благодаря от сърце! Но този случай е различен -  за това не съм молила този човек никога и не го познавам. Разбирам защо колегите затварят своите материали.Но не би трябвало и да се случват  подобни неща. Истината все някога наднича по категоричен начин.

 

 Изпратих съобщение на този "автор" и той вече свали материала, но по-важно е,  че  си поговорих, макар и задочно, със съвестта му! Но преди да я свали, много колеги видяха присвояването му.