Тотнес - продължение

Какво се случи после - по-накратичко и в картинки:

 Ден трети - 30.07.2008г.,- обучението

" Невероятен учебен ден. Занятията минават под формата на различни дейности и уоркшопи. Самите дейности са много интересни и забавни. Изиграваме, правим и после обсъждаме как бихме го приложили в  работа си със нашите ученици. Всеки добавя нещо, дава нови идеи. От това става ясно за неговия опит, проблемите, които среща и как се справя с тях. Много полезно! Толкова е интересно, че  се заплесвам и забравям да  записвам (дано да запомня всичко). Хубаво е, че Ник Билброу всеки следващ път ни дава резюме на занятията от предишния ден, които преговаряме заедно. Тези диплянки си остават за нас и ще си ги донеса в България да показвам. Ник е перфектен трейнер - търпелив, усмихнат, винаги в помощ. Създава у нас усещане за специалност, което пък ни кара да се вихрим още повече... Много е впечатлен от нас - по всичко му личи :)))"

 

 Ден четвърти -31.07.2008г. - къщата

 "Ведри, умни и спокойни хора. Рут е моята кръвна група. Постянно си говорим за живота и сравняваме как е тук с това как е в България. Не знаят много за България, но живо се интересуват. Питате ли ме как в кратце разказвах исторически факти, превеждах поговорки и кулинарни рецепти?...Всякакви езикови бариери се трошат и падат когато искаш да кажеш нещо, което другият да разбере правилно. Вече съм убедена, че Рут ме разбира по-добре от половината българи, с които съм общувала през живота си. За мен това си е чиста магия - да попаднеш на място на хиляди километри от дома, сред чуждоговорящи, сред нова култура, в непознат дом и сред непознати хора и да бъдеш приет като желан приятел, разбран, уважен, нахранен. Като казах нахранен, че се сетих - страхотни кулинари са. Не предполагах, че толкова ще ми хареса английската кухня. Сандвичите със сьомга, които сутрин Рут ми приготвя са невероятно вкусни, а вечер - познайте първо, второ и трето + вино (задължително)."

 Ден пети 01.08.2008г. - децата

 "Децата в къщата са бонбони. Огласяват я, създават движение, но нима не съм свикнала у дома? Нагушквам ги често, щото ми липсват Давидко и Мишо...Показват ми играчките си, книжките си, рисуват, пеят - веселба голяма. Хестер, голямата е на осем години, но се е научила да чете на пет. В момента чете последния роман на "Хари Потър" Майка и е против, защото постоянно се налага да и дообяснява думички и изрази дето и идват нанагорно, но малката не се отказва. Хестър рисува страхотно, а Иви е по песните и танците. Постоянно ме изненадват с нещо ново...Бяха подготвили и изненада за моите ученици в България.

 

 Днес пристигна Ейша от Турция.  Имала забавяне с визата. Стахотна е, и тя е от "нашите"... "

 Ден шести 02.08.2008г.  Дортмут- английската Ревиера

 

 Събота е, почивен ден и сме на екскурзия с корабче по река Дарт. Дортмут е точно на усрието на реката, градчето е на двата бряга и е невероатна красота. Пътуването е включено в програмата на курса и Ема (съпругата на Ник) и Джордж (малкият му син) ни бяха гидове. Страхотен ден!!!

 

Click to play this Smilebox slideshow: DARTMOUTH
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

Ден седми 03.08.2008г. -  Ексетър

  Неделя е. Рут и Кевин ни закараха с Ейша до града и пазарихме като невидели.( PRIMARK e испанска марка магазини на достъпни цени, в магазините WOOLWORTHS също си заслужава заради цените). Валеше и не можахме да разгледаме много от града, но и това, което видяхме беше впечатляващо.

Click to play this Smilebox slideshow: EXETER
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow