С WALLWISHER - инструмент от WEB 2.0

Ето го "Голямото надпяване" (или голямото надприказване с Колегата), презентирано с WALLWISHER - сравнително нов, но много предпочитан от учителите по света инструмент от WEB 2.0. Това е едно табло или "стена", на която можете да си залепяте имиджи, видео и музика от нета, както и да пишете текст под формата на  отметки. Целата на ползване и приложението, вие  си я определяте - може да бъде предизвикване на "брейнсторм" в малките главици, презентиране на учебен материал или каквото и да е било...Това, което намирам за особено ценно е, че децата могат безпрепядствено, без да ползват акаунти и пароли да работят по дъската и да добавят видео, имидж и т.н. Става много лесно : клика се 2 пъти на стената, отваря се прозорче, в което се добавя линка на предпочитания ресурс. Условието е само всеки  ресурс да е от нета и да е на линк. Тука колегата Ръсел подробно е обяснил:

 1.Представяне; 2. Организиране на стената (наименование, дизайн и т.н; добре е да си направите акаунт, където да съхранявате всичките си стени); 3. Добавяне на текст; 4.Добавяне на линк; 5.Добавяне на видео; 6. Добавяне на имидж.

Не се шашкайте, че не разбирате езика, ако проследите внимателно какво прави Ръсел и по пътя на проба - грешка ще намерите пътя:) Стената може да се сподели с линк или HTML  код и  да се постне в сайт. Не успях, Поли, в нашия, май че големичка ми дойде или форматът не позволява.

 Ако ви интересуват други инструменти от от WEB 2.0, които съм пробвала, ще ги поствам ТУК в коментариите. Досега си говоря самичка, надявам се някой да се включи. Нали сте наясно, че няма да ни се размине да ги разучим тези новости и колкото по - рано, толкова по-добре. Извън България са актуални от 2007 година, някои и по-рано.

 Успех!