От нищо - нещо...или...

...как да си направим виртуален учебник :)

 И тъй като "Неволята учи", а тя често тропа на портите на нашего брата - bg учителя, аз и се оставих да ме научи на нещо ценно. Направих си едно виртуално говорещо на английски учебниче, с което да подпомогна четенето на децата в къщи и да отнема кахърите на онези родители - отличници, които не са "в час" с езика, а искат да помагат.

 И така...Имах всичко, което ми трябваше - фотокамера, касетофон, реален учебник (Hello, English! - for the 2nd grade) и Glogster EDU като интернет инструмент. Не са необходими кой знае какви умения да наместиш нещата, малко добро желание и фантазия. Е, разбира се, винаги може по-добре, но на "прима виста" толкова от мен:) (Аз съм начален учител, а не експерт)

 Ето как изглежда "моят учебник", почти като реалния, ама и говори, което в случая е най-ценното за децата (активните линкове са означени със звездички). Линкът му е монтиран на "Интернет класната ми стая", чийто пък линк е на инфото на скайпа ми, откъдето децaта имат достъп към всички интернет ресурси, които съм им приспособила за помощ благодарение на Glogster EDU.

 Резултатите не закъсняват - тази година почти нямам деца със затруднения в четенето, за сметка на което пък дори се появяват и благодарни родители:)))

 Какво друго му трябва на един учител, ако не това?!

 Мисля си обаче, че наистина нашите деца са новите ученици на двадесет и първи век, с нови потребности, възможности и умения, които искат да бъдат задоволени и развити, а образованието ни си крета с инструментариума си от миналия век и ни се казва, че "С трици, маймуни трябва да ловим!"

 Иска ми се  някой адекватно да помисли и да смени "триците" с нещо по-примамливо:)