Лондон - глог-презентация

Здравейте, приятели!

Липсвате ми...

Зная, че отдавна не съм се мяркала в bglog пространството, ама нали знаете, че "...храмът тесен за мойта душа е..." и понаобикалям интернет пространството в световен мащаб. Няма да се оплаквам, че в даскало всичко е под пълна пара, пък и си имам прикрепен езиков асистент от Германия, дето си заработих по "Коменски". Абе, работа, работа, колкото щеш...

 Ей тука, от няколко дни майсторя една глог-презентация по английски език за Лондон (изучава се в трети клас и по HELLO! и по  BLUE SKIES), та реших да я споделя с вас. Предишни години все се ровичкам из нета по тази тема да изнамеря нещо красиво, актуално и грабващо окото, с което да "зашеметя" малките сладурковци, а сега просто си събрах всичко в едно глогче, което винаги мога да ьпдейтвам. Докато я правих си мислих защо предпочитам глог-презентацията пред ppt - то...Ами...по-близо е до възприятията, действа фронтално - също както "факсовете", които получаваме от живия живот: получаваме информацията в синтезиран вид, после я "раздробяваме" и анализираме и наново "сглобяваме", извличайки ползите (познанието искам да кажа). Мисля, че този път е по-близко и до детското светоусещане и с всеки изминал ден се убеждавам в това. Аз тази година работя с учениците си в сайта на GLOGSTER EDU  като го използваме предимно за проектната работа. Рязането и лепенето го заменихме с изработване на глог по дадена тема. Много съм впечатлена от желанието и уменията на децата да работят в сайта, и достигам до мнението, че създаването на такъв глог продукт си е своего рода тест и педпоставка за интелигентност. Ето убедете се сами, ТУК са няколко от проектните работи на моите третокласници.

Знам, че много български учители си направиха акаунти в GLOGSTER. COM, но за работа с ученици препоръчвам GLOGSTER.EDU. EDU е образователен сайт, който се ползва от учители и техните класове от цял свят. Това е защитено интернет пространсво, където можете да запазите анонимността на себе си и на децата и да споделите с останалите преподаватели от сайта само това, което сметнете за необходимо. Акаунти можете да си направите от ТУК. Имайте предвид, че до края на февруари ви се дава възможността да заявите безплатно 200 ученически акаунта в своя учителски профил, а от март сайта ги ограничава на 100.  ЕДУ има две версии: платена и безплатна, естествено платената е с повече екстри - разгледайте, ако желаете. Ако имате въпроси можете да ми пишете тук или на мейл: rosesunrise65@abv.bg , ще отговоря лично.

 Държа да отбележа, че Кирилицата работи в ЕДУ, за разлика от Glogster.com,  където незнайно защо изчезна...

 Ето и глог-презентацията за Лондон:

Още информация за нея ТУК:

http://sunriselibrary.edu.glogster.com/london/

Ето малко навигация за глога:

1. Вижте в пълен размер от линка горе

2. Линковете се ограждат в червено при прокарване на курсора по повърхността на "постерчето" - кликайте за да отворите следващо "слайдче", а връщате в изходна позиция със зелената стрелка горе в ляво на вашия комп (пейджбека)

3. Кликайте на имиджите, за да уголемите

4. Видеото също се уголемява (долу, в дясно)

 

 

 P.S. Споменах ли, че съм избрана от GLOGSTER.EDU за амбасадор (посланник на добра воля) поради добра работа и креативност? Аз съм единсвената българка, другите трима са американци. Затова, че приемам поздравления - това е чест за България!