За мишките и книжките - списък

И за да не изядат мишките книжките, ето...СПИСЪК С КНИГИТЕ ЗА ЛЕТЕН ПРОЧИТ ЗА 4-ти КЛАС

 Идеята е на Тони от миналата година, а списъкът с препоръчителната литература на Ика. Благодаря, колеги, за което:) От мен он-лайн списъка с препоръчителната литература, заедно с литературата и още като допълнение: сайт с аудиоприказки (МР3 формат) (може и да е публикувано, но нямам спомен) и филма "Матилда" (не открих произведението он-лайн, ако някой го знае, моля дайте линка, за да го добавя), а "Меко казано" на Валери Петров е в аудио файл (пак поради същата причина). Кликайте на книжките, линковете водят към произведенията в "Читанка" или другаде в интернет пространството. "Мери Попинз" я открих в старото и издание, във вида в който аз съм я чела като дете:))).

 

  В пълен размер:  ТУК

 Още от мен идеи как да използвате списъка ефективно, така че да е постоянно пред погледа на дечицата и да ги подсеща, че лятото и компа не са само за игра:

 1. Ако имате сайт на класа, то копнете HTML кода, с който можете да се снабдите от червения бутон SHARE GLOG в десния долен ъгъл на глогчето и го поставете там, където е нужен съответният код за публикуване в сайта ви. Можете да променяте големината на "виртуалнот постерче" като оперирате с числата от кода които показват височина и широчина и се намират в края HTML кода (... allowNetworking="all" allowFullScreen="true" height="514" width="380"/>) Нагласяйте спрямо размерите на вашето пространство за публикуване.

 2. Ако не разполагате със сайт, но имате скайп, то дайте линка на инфото, така че децата да го виждат винаги и да могат да го ползват дори тогава, когато не сте активни. Аз съм го добавила по този начин в "Интернет класната ми стая", чийто линк е пък е на скайпа ми.

 3.Зная, че някои от вас си поискаха и получиха  промопакета PREMIUM GLOGSTER EDU, ето давам ви идеи и за водене на читателски дневник от децата като проектна работа. Задавате глог "майка", където всяко дете може да влезне и попълни необходимата информация (и да добави още такава), за книгата, която е прочело (ЕТО ТАКА ПРИМЕРНО). Уверявам ви, че този вид дейност ще им хареса, съдейки по нагласите на моите третокласници.

 ДА НИ Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКА, КОЛЕГИ И ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ МИШКИТЕ ДА ИЗЯДАТ КНИЖКИТЕ ;)