Да си направим анимация с xtranormal.com

Здравейте, колеги!

 

Сърфирайки из нета попаднах на обявения за световен топ образователен сайт за 2009г. "TTV - teachertrainingvideos.com", където са отбелязани най-добрите световни образователни сайтове, (и ГЛОГСТЕР  е там) съвместно с видео обяснения как да се работи с тях. Видеата са на английски, но колегата Ръсел, толкова старателно е онагледил всичко, че не е нужно да си експерт по езика, за да следваш инструкциите. Да обясня : като кликнете горе на линка ви се отваря сайта. Отляво са разположени линковете за сайтовете, съвместно с видео обясненията как да ги посетите и да работите там. Аз се заиграх на първия и мога да дам насоки за него. Казва се xtranormal.com, служи за създаване на анимации, може да се изтегли безплатно ехе файл и да се работи на компа, както и да се работи он - лайн в сайта. Лесно и зарибяващо стават процедурите, могат да се използват много езици (мандарински в това число), но за съжаление български все още няма. Може би защото няма български юзери?! Да се надяваме, че нещата ще се променят, логнете се...Мнението ми е, че може да намери широко приложение в нашата практика с малките. Много е зарибяващо... Ето линка с видеото с обяснявките. Стъпките как да направите анимацийка, съхраните и споделите са 12. Първо ги проследете и после действайте поетапно...е вие си знаете ;) Ако има въпроси, тук съм:)

 А, ето аз какво аз  направих. Имах възможност първо да си избера сюжета на анимацийката както и броя на героите и аз избрах една напосоки, която се оказа интервю с Лари Кинг, знаете кой е този...И така , аз си написах сценария (на английски), озвучих си го и публикувах. Та...Лари ме пита (аз съм другата героиня  Rose Sunrise) защо нещата в българското образование не вървят...кой е виновен? Как да му отговоря? Дайте идеи да продължа диалога! Обещавам, че ще публикувам и продължението с превода:)))

 http://www.xtranormal.com/profile/2766145/

  Е, трябваше да ми даде и HTML код, за да го постна директно, но не го откривам. Ще погледна после пак по-подробно. Ако някой го открие преди мен, постнете го в коментариите. Сега вижте от линка и дайте предложения как да продължа да отговарям ;) Пък въпросите ще ги издокарам съобразно  отговорите...