Виж кой говори...последен! /новото образование/

Искате ли да ви кажа, с какво ние европейците сме по-напред от американците ?:) Ами открили сме и ползваме Skype преди време, а сега за тях е новост и много му се радват. Дотук са предимствата ни...Западняците  търсят широкото му приложение в обучението и го намират...

 

Ще ви разкажа как един начален учител - Боб Гринбърг ( Columbus School in Bridgeport, САЩ) го използва със своите второкласници. По Skype децата комуникират с училища и ученици от цял свят чрез конферетна връзка, (имат партньори от Израел, Нова Зенландия, Русия и др.), опознавайки се класовете си изпращат реални подаръци и разказват за тях чрез блог и скайп, съвместно си изработват вестник (един брой на три месеца), правят съвместни проекти, (The Monster Project 2009) като пак скайп-връзката е от първа помощ.

 Второкласниците си имат блог, който Боб им е направил и там те са истински блогери и публикуват свои неща. Обърнете внимание в дясно са имената на децата и при кликане на съответното име се показват публикациите на детето. Децата сами снимат, обработват и публикуват видеото, пишат постове и коментари.СКАЙП И БЛОГ в класната стая, не е ли изумително за второкласници!!!

 Мистър Гринбърг е намерил и друго приложение на Skype - решил е да се срещне с колкото си може повече учители по света и да ги разпита за нещата, които ги вълнуват, да отрази общото и различното...Той ме откри в Twitter, уговорихме се и ето вижте, кой говори последен в тази четвърта част от неговия проект "Един свят"?. А за какво иде реч? Някой може ли да познае ;)