Семинари на място – предпочитаната форма на обучение от директори и учители

От началото на настоящата учебна година над 1000 директори и учители са взели участие в повече от 50-те практически семинара на място, организирани от РААБЕ България. Цифрата е повече от внушителна, особено с оглед на факта, че статистиката в България отчита, че едва 20 % от средствата, предназначени за квалификация на учителите, се усвояват.

 Причините за огромния процент неусвоени средства са разнообразни – от липсата на достатъчно информация за възможностите, липсата на заместници, които да поемат задълженията на изпратените за обучение учители,  до значително по-високите разходи и трудностите, свързани с командироването, коментира Надежда Цветкова, прокурист на РААБЕ България. Тези пречки обаче са напълно преодолими, допълни тя. Доказателството е изготвената от нас гъвкава схема за провеждане на обучения и практически семинари за учители и директори на училища и детски градини, в която предлагаме те сами да изберат темата, мястото и времето на провеждане. Благодарение на това директорите и учителите могат точно да определят начина, по който да обогатят професионалния си опит и да придобият нови ключови компетенции.

 Тази година поверихме квалификационната си дейност на педагогическия персонал на училището ни на РААБЕ България и получихме услуга, която беше не само висококачествена и отлично организирана, но и проведена от изключителни професионалисти, коментира с благодарност Наташа Кирякова, директор на ОУ „Иван Вазов”, гр. Харманли.

 Повече информация и цени  за практическите семинари на място при Вас може да намерите на интернет страницата на издателство РААБЕ България www.raabebg.com.