Вербално за хубавата Спаска

Вербално за хубавата Спаска


И преди, и сега гърците винаги са защитавали националния си интерес. Още в древността те поведоха дългогодишна война с Троя, заради едната Хубава Елена. Гърците и до днес не признават измислената държава Македония пак заради единия си интерес.

Оказва се, че България е единствената държава на Балканите, без национални интереси. Ние не се интересуваме от Македония – признахме я първи. Ние не се интересуваме от българите зад граница или, ако изобщо се позаинтересуваме – това става минути преди разстрела. Най-често Външно пита дали разстреляните ще бъдат разстреляни хуманно и ще паднат ли на меко. Има ли смисъл изобщо да поддържаме Външно министерство, след като нямаме външна политика? Докато Румяна Желева беше там разбирах поне социалната функция на това ведомство. Дори и некадърните имат равно право на труд с всички останали. Сега не разбирам Младенов. Не му се налага да води война, за да защити правата на една достойна и почтена българка. Може би я смята за грозна!? Тогава да защити поне детето й. И в Афганистан в най-общия случай при развод децата остават при майката. Само така наречените македонци правилно смятат, че „българско“ е заразна болест, която не се лекува и слагат децата под карантина, като ги пазят от родителите им българи. Може би всичко се дължи на езиковата бариера между нашето Външно и „Македонското правителство и Македонския съд“!? Ако това е така, безплатно се наемам да преведа цялата налична документация по случая от развален български на български и срещу осигурен транспорт съм готов да превеждам и на делото. Може би пък Външно няма достатъчно информация? Случва се. Съветвам Николайчо да отиде до най-близкия интернет клуб, да напише „Спаска Митрова“, и ако тогава останат в него съмнения, пак безплатно ще го консултирам по въпроса. Дали пък Младенов, подобно на своя вожд и учител Костов, смята, че Спаска е „виновна“, че е българка?

Нямам обяснение защо хората в българските институции се държат като наакани деца по темата. Още очаквам да чуя и мисълта на Гоце. Кога ще бъде насрочена пресконференция по случая или той също смята, че не трябва да се хаби ток, за да се защити една българка!? Доколкото си спомням от митологията Бойко взема разстоянието до Скопие за отрицателно време. Нима не си заслужава в името на българския национален интерес Бойко пак да полети в тази посока? Държави, същите по размер като нас, са готови и война да обявят, ако техен сънародник има нужда от помощ извън пределите им. Спаска Митрова заслужава да прекратим и дипломатическите си отношения с измислената държава, само и само, за да я измъкнем от потресаващия геноцид. Какво чака Външно? Сигурно да плъзне слух, че Македония подготвя ядрено оръжие, Великите сили да я нападнат и Външно да ги подкрепи вербално. Така или иначе Външно служи само за вербални упражнения по една или друга тема.

В другите балкански държави при такава случка разстоянието между Външно министерство и посолството на Македония би почерняло от протестиращ народ. Но понеже на медиите в България агентските игрички са им по-интересни, а горката Спаска Митрова не е имала „привилегията“ да служи на тия структури, те в голямата си част нехаят за нея. Без да я познавам, считам, че тя е много по-истински човек и българин от измислените герои, с които ни занимават в последните двайсет дни. Най-малкото Спаска има смелостта да бъде българка в една невъзможна държава, където едни хора – сърбомани тормозят други хора – българи, а накрая едни трети хора – албанци най-вероятно ще превземат цялата територия.
Всички партии претендират, че защитават националния ни интерес. Как не се намери една, която да го покаже с дела, а не вербално.