Промени в сайта на "Новото"

Скъпи приятели,

Имам намерение да променя някои текстове в сайта на "Новото образование", но не и преди да съм споделил с вас тук новите варианти. Мисля да променя  като начало формулировката на визията и мисията ни, т.е. следните текстове, датирани 2009 година:
Нашата визия
Новото качествено образование ще направи от България една земя, където ведри хора живеят пълноценно, мирно и достойно. Новото качествено образование е онова, което ще повдигне духа на българската нация и ще я нареди сред най-толерантните, здрави, силни, духовноизвисени нации в света.

Нашата мисия
Нашата мисия е проектирането и построяването на Новото образование, мобилизирайки силите на всички търсещи.

През изминалите 4 години се случиха куп неща... За мен няма съмнение, че днес разполагаме с много повече опит, информация, дискусии, хубави проекти и акции; появиха се и нови (млади) хора, добавили и продължаващи да добавят впечатления, гледни точки, други нови елементи към картината на бъдещето. Та... поне моята визия за нещата стана някак си... по-конкретна. Онова, дето преди 4-5 години беше някаква светла мъгла, с един единствен ясен елемент "ведрите дечица, търсещи с охота нови знания и творческа реализация", днес има вече доста по-конкретни очертания и фигури.

Ясно ми е например, че децентрализацията на управлението е... на практика единственият начин за управление, в състояние да отговори на нуждите на хората.

Ясно ми е, че не е възможно да се уеднаквяват вкусовете, предпочитанията и житейските философии. Ще трябва да работим в условия на шеметно многообразие. Ясно ми е, че без участието на хората в низините, няма как да стане (и ето, че пак забивам към децентрализацията...) Ясно ми е, че голямата промяна е първо промяна на самото разбиране за държавничество и управление: от военен ред, иерархии и безропотно подчинение, към работа в окрилен здрав колектив в услуга на обслужваната общност (от която си сам ти част!); от високомерните инструкции на малцината "знаещи и можещи", адресирани до "безмозъчната тълпа там долу", към разбирането на нещата в цялост. Следователно откриването и елиминирането на подмолните причини за конфликти, недоверие и зле свършена работа. От "издаване на заповеди", към "качествено обслужване"; от контрол, към участие;  от "главно командване", в "обслужващ персонал"!

... Ето това мисля да вкарам в обновената ни визия.

Какво ще кажете?