Предложения за сътрудничество с "Новото образование"

Здравейте скъпи радетели за "Новото"!

Желая да ви споделя усещането си, че в последните седмици душите на хората са по-неспокойни и търсещи от всякога. Може би липсата на реални промени в родната система "образование" кара все повече чувствителни, интелигентни и способни хора да се опитват (точно както ние от "Новото образование"!) да се свързват с други такива с предложение за сътрудничество. (Дали не навлизаме в нов етап по пътя на епохалната промяна?!)

Ето, лепвам ви имейлите на двама от тях, поканени и двамата да заповядат и участват в този форум.

Не се притеснявайте да давате мнение по въпроса, моля ви.


Da: Noway Media <office maaaaaaaaimunka schoodle.bg>
A: info@novoobrazovanie.org
Inviato: Giovedì 4 Ottobre 2012 17:07
Oggetto: Партньорство

Здравейте,

Казвам се Павел Ташев основател на електронен дневник Schoodle. 

Бих искал да цитирам текст от нашата мисия: 

"Образованието е една от най-големите инвестиции, които може да се направи за хората по света. Тя изисква време, но правилно изпълнена тя дава добри резултати, създава образовано общество, развива икономиката и осигурява стабилно бъдеще. Ние разбираме всичко това много добре, което е причината да използваме нашите познания в областта на технологиите и програмирането, за да помогнем на образованието и културата. В това се състои нашата мисия!"

Казано по друг начин ние се стремим към създаване на възможности в сферата на образованието, искаме за образованието да се говори и дискутира креативно, да се реформира и променя, така че то да изпълнява реалната си функция според настоящите икономически и социални изисквания. За да направим всичко това ние като програмисти използваме нашите знания, за да създаваме и развиваме продукти и услуги в сферата на образованието. Също така от около една година насам поддържаме връзка с "Заедно в час" и "Khan Academy за България" търсейки по този начин съмишленици и партньори в посока образованието.

В тази линия намерихме вашия уеб сайт, разбрахме и прочетохме за вас. Бихме искали да ви предложим взаимно партньорство. Разбира се, с какво можем да сме си полезни можем да говорим в следваща дискусия.

Повече информация за нас:
Представящо видео: www.schoodle.tv
Информационен център: info.schoodle.bg
Блог: blog.schoodle.bg



----- Препратено писмо от vlado -----

Дата: 29.09.2012 в 23:54
Подател: vlado_mariko maaaaaaaaimunka mail tochka bg
Относно: obrasovanieto
Получател: infonovoobrazoovanie.org


Здравейте,
На първо четене ми допаднахте с вашите идеи за новото образование и работа по тях, и затова ви пращам и моите.
Поздрави Владислав Николаев.


На Владислав отговорих така:

Бройте ме в отбора за реализацията на идеята ви, Владислав.  :) sorridente

Ние с вас сме "на същата вълна". Знаете ли, че и моят първи стимул за стартирането на проект "Новото образование" беше Щетинин!  O:-) angelo
 
Ще помагам с каквото мога: предимно с идеи, материали, контакти (ядрото на "Новото" се състои от 5-6 човека с изключителни умения, морал и енергия. Потенциално мога да направя контакт с повече от 500 заинтересовани някакси от темата човека). Мога да преподавам също,... например правилата за правилната употреба на запетайката ;) occhiolino , информация и информационни ситеми, системно мислене, стратегия (визия, мисия и основни ценности на едно начинание) но... съм в чужбина, пиша ви от Италия.
 
Мога ли да ви поканя да прехвърлим този разговор във форума ни, който е на BGlog.net/obrazovanie? Нека го направим публичен. Убеден съм, че той ще предизвика интерес както у "колегите" от "Новото", така и у пасивните, обикновените читатели на форума, които са наистина много (около 1500 човека).
 
Благодаря ви, че свързвате с мен и Новото образование!
Няма никакво съмнение, че този контакт ще има благотворно влияние за развитието на идеите ни от тук нататък!
Благодаря ви от сърце!  :) sorridente
 

-----

На адаша, Павел, писах следното:

Здравейте, Павел!
 
(Адаш! :) sorridente)
 
Благодаря ви за контакта!
 
Ще ви отговоря пространно в едно по-дълго писмо, което ще мога да напиша през почивните дни.
Още от сега ви казвам обаче, че готовността ви да се включите с партньорство в нашите (на "Новото образование") дела, предизвиква у мен истински ентусиазъм. Работа има много за вършене!
 
Ще пусна вашето писмо във форума, където хората от проекта, кой когато може, да могат да кажат своята дума. Да видим дали няма да завалят идеи. Заповядайте и пишете там (следвайте горната препратка), след бърза регистрация. Аз предпочитам нещата да ги казваме на всеослушание. Така сме работили до сега и виждаме, че формулата е успешна (освен че е уникална).
 
Сърдечни поздрави и
 
До скоро
 
     Павел  :) sorridente