0 0 гласа

Моята политика по отношение на коментарите

 

Здравейте!

Вече със сигурност сте разбрали, че аз съм Паолина Захариева и това е моят блог. В него ще се натъкнете на различна по вид информация и се надявям, че ако искате да вземете отношение по даден въпрос това ще стане по цивилизован начин. Аз съм доста разбран и толерантен човек, но в мрежата съществуват обекти, т. нар. тролове (хора, които нямат желание да участват в така да се каже едно приятелско общуване, в което страните да си бъдат максимално полезни, а използват възможността за писане на коментари единствено, за да се изтъкнат или да обидят някого), което предполага и наличието на подобен тип политика по отношение на коментарите. Преди обаче накратко да ви изложа нещата, които няма да допусна в моя блог, бих желала да ви кажа няколко съвета:

·        Пишете само в контекста на темата (не се чувствайте длъжни да коментирате всеки мой пост, особено ако нямате какво да кажете) и по възможност възпитано и на кирилица

·        Пишете ако мислите, че имате някаква допълнителна информация, която смятате, че би била любопитна и за другите

·        Пишете дори ако не сте съгласни с моето мнение, но изразете несъгласието си любезно и с уважение към чуждата теза

·        Ако посочвате допълнителна информация, старайте се тя да бъде точна, за да е полезна и за останалите

         Живеем в демократична страна, където поне на хартия съществува свобода на словото. Идва обаче един красив момент, в който ако не се спазват горните принципи и още по- лошо- ако се появят неприятни, нагли, невъзпитани, груби, сексистки, расистки, клеветнически, оскърбителни, нецензурни, безсмислени и безполезни коментари, които не са по темата и/или написани на шльокавица, те по всяка вероятност ще бъдат изтрити. Същото ще се случи и с такива с анонимен автор. Ако нямаш доблестта да се ангажираш с думите си и да поемеш отговорност за тях, то със сигурност те няма да имат значение за мен.

         Ако ни ви допадат правилата на играта, въобще не започвайте да я играете. А и това в крайна сметка си е моят блог и никой не ви задължава да коментирате. При условие, че моята политика по отношение на коментарите не ви харесва (sorry), може да се сърдите единствено на ценностната ми система. И за да бъдем максимално ясни, не пишете нищо, което не бихте казали на майка си или на шефа и по този начин ще успеем да осъществим една доста добра онлайн комуникация.

Благодаря предварително за труда, който си създадохте прочитайки това, но наистина смятам, че от него има полза!

П.З.