РАЗРЯЗАНИ КВАДРАТИ

Това е добър начин да развивате интелигентността на вашето дете или по-точно казано способността му за пространствено ориентиране (която е един вид интелигентност наред с много други. За съжаление все още е здраво залегнало остарялото схващане на традиционната психология за интелигентността, според което, тя е съвкупност от способности като логическо мислене, пространствено ориентиране, математически умения и други, включени в стандартните IQ тестове, но пропускащо другите видове интелигентност като емоционалната, социалната, кинестетичната, музикалната и т.н.).

Квадратите, направени от цветен материал, се разрязват по линиите, показани на картинките. Прави се и един квадратен шаблон със същата големина като квадратите, в който се сглобяват фигурите една по една. Добре е детето Ви само да се помъчи да сглоби правилно фигурите, гледайки готов квадрат. Степента на помощ се определя от необходимостта - може да не се показва образец, а може да има такъв, и то с помощни линии. Това е доста сложна игра, затова не се отчайвайте ако се окаже много трудна за детето. Най-голямата помощ е ако не само се показва квадрат с нарисувани линии, а разрязаните части се налагат върху него.

Нека детето ви знае, че това е просто игра и не се чувства насилвано даго прави, още по-малко да гони някакви непосилни за него постижения.Най-добрия спътник на развитието са положителните емоции

http://img012.imgshare.eu/i/omikron/razrqzani_kvadrati_b1fe9.jpg

Квадратите са създадени от Б. Никитин