насоки за работа

Имам идея за регистрация, но сега е нужно да проверим нагласата ни да се захванем за работа? По-три направления е нужно да се движим. Първо към нашата виртуална общност.Колко сме? Да се преброим в блога.Колко от нас желаят да са носители на промяната? От кои крайща на Република България сме?Да започнем със сформиране фокус-групи (от анонимни медиатори) за работа по Електронната мрежа за учителско взаимно информиране (без лични данни!).Знам, че училищата в България са 3014, а учителите 103 000.Точно ли са тези данни? Не знам за детските градини?
Второ към училищните общности, като заговорим за Училищните съвети по-точно като "регулаторен орган"(Н.Николов),но не само!Най-вече да влезе в ролята си да представи трите страни:Училищно настоятелство(родители) , Педагогически съвет (учители),Ученически съвет(ученици). Това звено е липсващото през годините на демокрацията. Без него не можем да осъществим гражданската/учителската инфраструктура. По темата Ученически съвети ще публикувам няколко материала (за структура,статус,функции и др.). Моля представители на училища в които се състояха пилотните (10 общини) проекти за учредяванена Училищни съвети да вземат отношение! На срещата с министрите 13.01.07 настоявах пред зам.мин М.Налбант за внасяне на чл. в новият закон, касещ Училищните съвети!Не знам какво да очакваме? Но в нашето училище положихме грижи над 6 месеца за изясняване на параметрите на подобно решение. По време на стачката проведохме среща с УН и настоявахме за задействането му! Днес работя по въпросът като променям правилника на училището за  да задействаме този орган като партньор в управлението. Очаквайте публикации.
Трето към мозъчният тръст в собствения ни блог с въпросите свързани със статуса, функционирането,структурата, устава, правилника и т.н. на нашата общност "Образование". За сега сме "невидим колеж",т.е. виртуална находка.
 Благодаря на колегите, които са причина и ни дадоха възможността да се намерим в блога точно в обстоятелства на стачка за Бъдещето на Република България!
" Простота, красота и безстрашие.
Така е заповядано.
Безстрашието е наш водител.
Красотата е лъч на постижения и възвишения.
Простотата е ключ от Дверите на Бъдещето."
 Духом с вас!
Лель