За униформите и индустрията

Докато ние все още се занимаваме с въпроси от рода на Да или Не за униформите и единствено от желанието на предприемчиви търговци зависи дали ще можем да "екипираме" подходящо и на изгодни цени детето си за старта на учебната година, някъде в света (имам предвид Англия и Канада, но подозирам, че и на много други места е така :-) всичко, свързано с училището е клон от индустрията. Каталози за ученическо облекло, което може да се купи в магазин или он лайн, магазини и сайтове за пазаруване за всичко, от което може да се нуждае в работата си учителя, това отдавна е нещо обичайно. Дори стикери с надписи Браво! Отлично! Можеш и по-добре! Ами сувенирите и картичките с надпис БЛАГОДАРЯ ТИ, УЧИТЕЛЮ! в края на учебната година, които буквално срещаш във всяка книжарница или дори супермаркет? Вие виждали ли сте нещо такова тук? Аз - не.

Вижте този каталог на George. Обърнете внимание на цените - като се има предвид, че минималната работна заплата в UK за час от октомври 2010 е 5.93 £.

 

А ето как изглеждат и стикерите, за които споменах. Тези са английско производство, но има и китайски такива (е, в България май не се внасят).

Чудя се, дали някога училището като институция в България ще бъде толкова важно, че и производството и търговията да заработят за него.