Ето сайтове (на английски и руски),

Може да прочетете доста за бременност, майчинство, кърмене и изхождане на новороденото:

DIAPER FREE! The Gentle Wisdom of Natural Infant Hygiene http://www.natural-wisdom.com
Персонален сайт на авторката на книгата „Естествена хигиена на бебето”, Ингрид Бауер. На сайта се намират ред статии, въпроси и отговори, множество цветни фотографии и части от книгата. Сайтът редовно се обновява.

THE ELIMINATION COMMUNICATION STATION http://www.seafish.freeyellow.com/index.html
Сайт за това „Как да отгледаме бебе без памперси в индустриалната култура”.

DID YOU SAY “WITHOUT DIAPERS”?
http://www.trick.fig.org/jana/child/diaperless.html
Прочетете историята на Яна Кутарна за нейната дъщеря, не носеща памперси.

INFANT POTTY TRAINING WEB RING http://www.timl.com.tt
Главната страница на сайтове, посветени на изхождането на новороденото. Маса полезни линкове, статии и информация.

ELIMINATION TIMING http://www.3parentsplace.com/readroom/articles/elimination1.html
Тук е поместена статията на Найтек „Сигнали на новороденото” от едноименната книга.

THE CONTINUUM - CONCEPT.ORG http://www.continuum-concept.org
Сайт на книгата на Жан Лидлоф „Как да отгледаме щастливо дете” - книга със световна известност. Жан Лидлоф разказва за важността от естественото възпитание на бебето: за съвместния сън, за носенето на ръце, изхождането, а също и за дружелюбното и спокойно племе екуана, близко до естествения живот. На сайта: ред статии, интервю с Жан Лидлоф, фотографии на индианците екуана, а също и много друго.

GENTLE BIRTH ARCHIVES http://gentlebirth.org
Сайт „Раждане без насилие” за естествените и леки раждания. Значителен архив от информация, събрана от акушерката Ронни Фалькао. Съдържа също информация за естествената хигиена на бебето в раздела „Natural Infant Hygiene” (http://www.gentlebirth.org/archives/bestfed.html)

До тук бяха английските сайтове, а сега на руски:

КАК ВЫРАСТИТЬ РЕБЕНКА СЧАСТЛИВЫМ http://www.samorodok.org
Сайт, посветен на книгата на Жан Ледлоф „Как да отгледаме щастливо дете”. Съдържа 5 големи откъса и множество полезни линкове. На сайта - отзиви на руските читатели, техният личен опит. Отклик на майки, отглеждайки бебетата си без пелени - но с удоволствие!

ВЕТКА СИРЕНИ http://www.vetka-sireni.narod.ru
В раздела „мамина страничка” се съдържа информация за изхождането, съвместния сън, леките раждания и кърменето. Автор на сайта е млада мама, която споделя своя опит, в това числи и за изхождането от възраст месец и половина.

ЦЕНТР МЯГКИХ РОДОВ «РОЖАНА» http://www.rojana.ru
Център за безболезнено раждане и поддръжка на кърменето. Основан от Жана Цареградская, майка на седем деца и потомствена акушерка, знаеща традициите на нашите предци. Сайтът съдържа библиотека статии за бременността, безболезнено раждане, кърмене и изхождане. Съществува форум, има възможност за консултации със специалисти на центъра чрез Интернет.

ДЕТСКАЯ КРОВАТКА http://www.detskaja.krovatka.net
Създатели на сайта - двойка любещи родители. Своето дете те са отгледали без креватче, количка и памперси. На сайта подробно е разказана история за домашни раждания и възпитание на сина им, има информация за ваксините, кърменето о изхождането.

БЕБИ - СЛИНГ http://www.baby-sling.ru
Сайт за слинговете - като един от начините за достигане на хармония между майката и бебето. Слингът подхожда за носене на бебето от раждането до две години. Бебетата в слинговете могат да седят в различни пози, а също така да стоят или лежат като в люлка.