Проведе се първата национална конференция Енвижън!

Първата образователна конференция, съ-организирана от екипа ни премина изключително успешно! Невероятният ентусиазъм на всички присъстващи, които буквално препълниха Аулата на СУ, се усети в целия университет и зареди с положителна енергия цялото събитие. Близо 300 души присъстваха на откриването, сред които имаше учители, директори, студенти и представители на бизнеса. Обединени от интереса си към прилагането на най-новите технологии в българското образование, нашите гости с интерес слушаха представянията на лекторите ни и обменяха опит в дискусии помежду си. В края на деня все още се усещаше еуфорията и нетърпеливото очакване на началото на новата учебна година.

За нас това също беше едно страхотно преживяване и сме изключително щастливи, че всичко мина толкова добре. Още веднъж искаме да изкажем специалните си благодарности към доц. Николай Цанев, който беше изключителен домакин на събитието; към зам.-ректора на СУ проф. дикн Желю Владимиров, декана на ФНПП проф. д-р Божидар Ангелов, старши експерт „Начално Образование“ в РИО – София-град Вилма Доминикова, и кмета на Община Божурище за това че уважиха събитието ни и поздравиха гостите; към мениджъра на образователните програми на Майкрософт България Теодора Върбанова за подкрепата й при организирането на конференцията; към директорите на 137 СОУ „Ангел Кънчев“ и СОУ „Летец Христо Топракчиев“ Мариана Закова и Мая Карамфилова за това че споделиха своята гледна точка за Енвижън; към представителите на Сдружение „Начално Образование“ Румяна Неминска, Десислава Миленкова, Антоанета Миланова и Йорданка Първанова за помощта им при организацията на конференцията и споделените добри практики в обучението; и не на последно място, към Мария Георгиева, Евгения Петкова, Радка Димитровa, Гюлкибар Аптула, Светлана Велчева, Кремлина Черкезова и Геновева Йотова за изключителните доклади, които представиха и ни доближиха още малко до емоцията в класните си стаи.

Беше изключително приятно да бъдем с всички вас през този ден и очакваме с нетърпение следващите ни срещи! Благодарим ви, че бяхте част от това събитие и че ни подкрепяте!

Събитието получи впечатляващо отразяване. За всички вас, които не успяхте да присъствате на него, както и за присъстващите, които искат още веднъж да се потопят в атмосферата му препоръчваме да гледате репортажа по Българската Национална Телевизия

А ето и няколко цитата от самите вас, които ни впечатлиха и разбира се зарадваха:

Анелия Нанкова: Останахме без думи!:) Всичко беше страхотно!:) Невероятна организация, отлично презентиране на всички и доволни гости! Благодаря! :)

Румяна Неминска: Кирчо и екип на "Енвижън", не знам дали тук е точното място - но защо не?, за да кажа "няколко думи" за днес.... невероятни са усилията ти, вярата ти за постигане на успех; за едната крачка за качественото образование, която води до скок!! Поздравявам те с най-искрените чувства, които имам! Ти ни учиш на вяра! Благодаря ти - просто за многото, което ни показваш! Ще продължим заедно напред, защото всеки Апостол има и свои последователи!

Дани Първанова: Перфектна организация, вълнуващи презентации от страна на директорите на 137 СОУ и СОУ"Летец Христо Топракчиев", както и споделеният опит на Тони, Руми и Деси.

Росица Александрова: Организацията беше изпипана до педантизъм. Докладите - страшно интересни. Аулата - пълна с етусиазирани начални учители. Възхищавам се на екипа на Енвижън! За мен е удоволствие да слушам и гледам как работят колегите и страшно им се радвам

Радка Ризова: Във възторг съм от това,което чух и видях! Поздравления за Нимеро! Нашите деца заслужават този продукт- "Енвижън ".

Мая Демиревска: Радвам се, че и аз бях част от това събитие.

Мая Карамфилова: Беше толкова зареждащо, емоционално за нас преживяване... Почувствах се горда, че съм от Божурище и че заедно творим част от историята на родното образование!

Антоанета Миланова: Най-мащабното събитие в началото на учебната годината! 200 учители от цяла България, видни представители на академичната общност, експерти от РИО. Гордея се, че съм е БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ!!! Гордея се, че съм на светлинни години пред МОМН, които за пореден път показаха безхаберие към случващото се в българското училище и незачитане на учителското мнение. Гордея се, че моето училище бе там! Гордея се, че представители на местната власт имаше само от моя град!!! ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ РАБОТЯ С ЕНВИЖЪН!!!

Йорданка Николова: Поздравления за прекрасно организирания форум! Успех и в новите начинания!

Лидия Ганева: Отбелязахме я - първата година на Енвижън! Прощъпулникът беше повече от успешен - не крачка, не две, а цял скок! Няма да повтарям цифрите, защото са повече от красноречиви. Започнаха трима, повярваха им още 30 и огънят пламна. Ние, учителите, усетихме какво ни се предлага, видяхме новото и различното, повярваха ни директори и родители. Един прекрасен БЪЛГАРСКИ продукт влезе в класните стаи. На 9.09. гледах тези млади хора - създателите на Енвижън, гледах лицата на колегите си и си мислех само едно - Енвижън ще го има в българското училище, защото ние, учителите, ще направим всичко възможно това да се случва във все повече училища. Защото родителите искат НОВО образование за децата си - модерно, отговарящо на времето, в което живеем. Защото децата, които учим го искат! До една от своите снимки Тони беше написала няколко неща, с които се гордее. Съгласна съм, Тони! Но аз се гордея и с родителите на моите ученици - вече втори випуск застава зад Енвижън! А аз? Аз ще си работя и с тези ученици пак така - ще си подготвям уроци, в които децата не само ще учат, но и ще работят в екип, ще се забавляват. Благодаря на създателите на Енвижън, че имам възможността да работя по този начин, БЛАГОДАРЯ за възможността бъдещето да влезе в моята класна! Щом ние, БЪЛГАРСКИТЕ учители сме зад вас, Енвижън ще го бъде!

Кибар Аптула: перфектна организация, въпреки умората до припадък - лъчезарни и усмихнати хора посрещаха на входа, мероприятие, което протече стегнато, делово, по-същество. До сега работихме без одобрение от министерството, ще продължим да го правим докато те се събудят. Аз искам да вярвам, че все някога ще се събудят!

Елисавета Иванова: Да изкажа „благодаря“ един път е недостатъчно, но е от сърце! Споделих този коментар за Първата национална конференция на Енвижън на друго място, но искам и тук да предам скромните си мисли. Още в началото на събитието усетих академичната атмосфера, която струеше от всичко казано, споделено, показано, организирано, присъстващо и която се поддържаше до края Презентираните идеи си бяха с академичен статус,а изводите - извлечени директно от опита и практиката на колегите- ентусиасти! Задачата на активните участници беше много отговорна и както винаги се представиха блестящо! Аз съм от ентусиастите, пред когото стоят първите стъпки и сега съм заредена още повече. Благодаря на всички организатори.