0 0 гласа

ПГО-Пазарджик посрещна парньори по проект "Коменски" от Турция,Полша и Чехия.

 
  Скъпи приятели,искам да споделя ,че от 14 април до 20 април 2013 г. нашето училище , Професионална гимназия по облекло - Пазарджик беше домакин по проект Коменски -"Culture-Indicator of the nations assets",който стартира от 2011-2013 г. Това е четвърта и последна среща с училища от Турция, Полша и Чехия. Гостите , учители и ученици, имаха възможност да посетят столицата София, Велико Търново - музея на восъчните фигури, Самоводската чаршия  и крепостта "Царевец". Успяха да се докоснат и до някогашните занаяти в "Етъра". Учениците от Полша , Чехия и Турция  бяха настанени в семейства на учениците от ПГО-Пазарджик. 
Всички са очаровани от красивата ни природа,гостоприемство и чувството за хумор,което притежава българина.Харесват Пазарджик повече от всеки друг ,най-вече парк - остров" Свобода".
Финалът на проекта беше в ресторант"Елбрус",където всяка страна представи характерна  фолклорна песен и танц- една от дейностите по проекта. Като домакини учениците играха няколко етюда от  Хитър Петър на английски ,тъй като езика на проекта е английски. Представителен танцов състав "Чудесия "-Пазарджик впечатли гостите с блестящото  си изпълнение и  професионализъм.След концерта гостите за пореден път вкусиха от  ястията на българската кухня ,а дискотеката допринесе за изживяване  само на положителни емоции .
  Проектът е към своя край,но всички са единодушни,че партньорството  ще продължи отново в нов бъдещ проект.