66 ученици от І - ІV клас взеха участие в състезание по ИТ

IT_sastezanie.wmv

Колеги, в Бояна обещах да споделя с вас резултатите от Първото общинско състезание по ИТ за ученици в начална училищна възраст, чийто инициатор и организатор бе нашето училище.

Проявата бе посветена на Европейската година на творчеството и иновациите и обявената от Община Благоевград 2009 година за година на детето.Състезанието се провежда  за първи път в Благоевградска област и е едно от първите в страната за тази възрастова група. В него се включиха всички основни и средни общообразователни училища от Община Благоевград с по 3 отбора.

 

Учениците разполагаха с 40 минути, за да създадат проект на тема „Български празници и обичаи” в отбори от 2 участници, разделени в две възрастови групи. Първа възрастова група - първи и втори клас – имаха практическа задача да създадат  графично изображение в програмата Paint, а втора възрастова група -  трети и четвърти клас – да комбинират графично изображение и текст  в програма MS Word. Проектите  на отборите  бяха засекретени от специална комисия с цел по-голяма обективност при оценяване.

Докато състезателите от първа възрастова група работеха на тема „Български празници и обичаи”, участниците от втора група се забавляваха под ръководството на учители в клуб „Сръчни ръце” и кабинета по безопасност на движението, изградени в училището по проект на МОН.

Съорганизатори бяха Община Благоевград, ЮЗУ "Неофит Рилски" и РИО на МОН. Осигурени бяха много награди за всички участници и специални награди за победителите. Докато комисията оценяваше проектите, за децата бе организирано  страхотно парти. Денят се превърна в истински празник за тях. На раздяла заявиха, че ще вземат участие и през следващата година, тъй като възнамеряваме това да се превърне в традиция.