Контактен семинар "С грижа към различните", 18-22 Октомври, Копривщица

Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) организира Контактен семинар на тема: "С грижа към различните" в град Копривщица, 18-22 Октомври. В семинарът ще участват организации от различни европейски страни, които имат желание да създават европейски партньорства и проекти в рамките на секторна програма "Коменски".

През 2010г. семинарът ще акцентира върху образованието на децата със специални образователни потребности и търсенето на решения за постигане на по-високо качество и ефективност на това образование.

В тази връзка като основни участници в събитието се очаква да се включат образователни институции (детски градини, училища и ресурсни центрове), които работят с деца със специални образоватлени потребности. Екипът на ЦРЧР смята, че важна роля в процеса на осигуряване на по-високо качество на образование играят и регионалните образователни власти (РИО и общини), както и неправителствените организации (родителски асоциации и Фондации, работещи с деца със специални образователни потребности).

Участието в семинара е платено. ЦРЧР има възможност да финансира 20 участници от България.

Моля, всички посочени видове организации, които проявяват интерес към участие в семинара и работят активно в сферата на образованието на деца със специални образователни потребности да се свържат с екипа на ЦРЧР на e-mail: lafrikanov@hrdc.bg за информация относно възможността за финансиране на тяхното участие.