Конкурс "Моето училище в Интернет"

Конкурс

на тема

„Моето училище в Интернет – ПРОЗОРЕЦ към Европа”

Уважаеми директори, учители и ученици,

Центърът за развитие на човешките ресурси Ви дава възможност да докажете, че Вашето училище е активен участник в международното Интернет пространство.

Критерии за участие в конкурса и за оценка

1.      Вашето училище да има Интернет страница, която да съдържа информация най-малко на два европейски езика (български и още един чужд език  - английски, френски, немски или испански).

2.      Страницата да съдържа информация, организирана в следните примерни секции (секциите могат да носят и други названия):

  • Училището – история, традиции и текущо развитие;
  • Специалности – основните предмети, които се преподават, и информация за съответните преподаватели;
  • Нашите ученици – настоящи и бивши успешни ученици;
  • Събития – две групи събития: 1. на местно и 2. на международно ниво;
  • Международни изяви – свързани с участия на ученици и учители в различни международни състезания, фестивали, олимпиади и конференции;
  • Галерия – снимки и видеоклипове, представящи изяви на училището; 
  • Нашите проекти – две групи: 1. национални и 2. международни;
  • Календар – предстоящи събития до края на учебната година.

3.      Информацията на страницата да е ориентирана както към учениците и техните преподаватели, така и към родителите и към широката публика – български и чуждестранни граждани.

4.      Дизайн на страницата: удобна навигация; лесно четим шрифт; контрастен фон; оригиналност; възможност за възпроизвеждане на мултимедийно съдържание (flash-анимации, аудио и видео файлове).

Наградата

*Информацията за първите 100 училища ще обединим в специален англоезичен каталог, който ще бъде разпространен във всички европейски страни и ще е своеобразна реклама на БЪЛГАРСКОТО образование. Участието в този каталог ще е предпоставка за установяване на контакти с училища от цяла Европа и за включване в редица международни проекти, финансирани от Европейската комисия по линия на програма „Коменски” и на дейност eTwinning.

*За най-активните ученици и учители се предвиждат и допълнителни награди.

Как да се включите?

Попълвате електронната форма на адрес: http://hrdc.bg/plugins/survey/survey.php?51

Краен срок за подаване на Вашите предложения – 09.05.2010г.

Допуска се само по един подаден формуляр на училище.

Оценка на предложенията и обявяване на резултатите

·         Оценката на Вашите предложения ще се извърши от комисия, включваща специалист по информационни и комуникационни технологии, специалист по връзки с обществеността и специалист по международни образователни проекти.

·         Резултатите ще бъдат обявени на Интернет страницата на ЦРЧР на  24.05.2010г.

Докажете, че работите открито, че сте гостоприемни и отворени към своите потенциални партньори по съвместни европейски проекти. Имате достатъчно време, за да промените и усъвършенствате Интернет страницата на Вашето училище. ОЧАКВАМЕ ВИ!