Включете се в Месец "Коменски"!

На 28 март 2010г. се навършват 418 години от рождението на Ян Амос Коменски - бащата на съвременната педагогика. Коменски въвежда за първи път разбирането, че усвояването на знанията трябва да бъде интересен и забавен процес както за учениците, така и за техните учители.

През 2009г. благодарение на ентусиазма на колегите от Спортно училище "Димитър Рохов", гр. Сливен, стартирахме инициатива за отбелязване на рождения ден на великия мислител. В Седмица "Коменски" се включиха учители и ученици от цялата страна. Повече информация за техния принос тук.

Вдъхновени от Вашата всеотдайност, обяваваме началото на Месец "Коменски" (01.03. - 31.03.) - пролетни дни, в които заедно със своите възпитаници да се докоснете отново до посланията и мъдростта на Ян Коменски.

С радост ще отразим на интернет страницата на ЦРЧР Вашите преживявания (презентации; ученически есета; снимки и видеоматериали от Вашите събития; интернет страници, посветени на Коменски). Всички материали ще се публикуват в специална секция: http://comenius2010bg.blogspot.com/

Пишете ни на: mkaraangova@hrdc.bg