Направете нещо за здравето си превантивно, за да бъдете здрави, щастливи, за да мечтаете свободно

 В наши дни, макар медицината и лекарствата да са ефикасни за лечението на повечето болести, тяхната продължителна употреба води до появата на странични ефекти. Ето защо много от потребителите и учените се връщат към по-традиционните и често природни терапии, пренебрегвани толкова дълго. В резултата на това алое вера отново привлича вниманието, предлагайки многобройните си свойства за подобряване на здравето и качеството на живот. Това трябва да бъде част от културата на съществуването.

Гелът от алое вера действа, като осигурява богат коктейл от микрохранителни елементи, чието комбинирано действие и баланс имат по-силен ефект заедно, отколкото общия принос на отделните компоненти. Гелът от алое вера има и адаптогенни свойства, което означава, че отделните организми вземат каквото им е необходимо. Ето защо благотворното действие е различно при различните хора. Къде действа? Поради хранителните си и имуномодулиращи свойства, алоето помага най-напред да се избегне нараняване на епителната тъкан, а когато тя е увредена, помага за възстановяването й. Антиоксидантите се борят с разрушителните свободни радикали - нестабилни вещества, получени при обмяната на веществата, съдържащи се и в замърсителите на околната среда. Счита се, че причиняват различни заболявания, включително някои видове рак, а също така ускоряват процеса на стареене. Дълговерижните захари в алоето въздействат върху имунната система, като спомагат за регулиране на дейността й.  Най-голямата епителна тъкан е кожата ни, но тук влизат и лигавицата на вътрешните органи, бронхиалните тръби и половият тракт. Нищо чудно тогава, че алоето е еднакво ефикасно за наранена кожа и за възпалени черва или астма.

Има продукти от стабилизиран гел от Алое вера, който е обявен от Изследователските лаборатории за храни и лекарства в Ню Йорк за ИДЕНТИЧЕН с този, който се намира в суровите листа на растението. В тези продукти няма вода, чистотата на гела е 97,98,99%.

Алое вера не е панацея и в него няма нищо вълшебно. То действа основно в двете области - епителна тъкан и имунна система. Това до голяма степен се потвърждава от анекдотични доказателства - хората от хиляди години разказват за лечебните свойства на алоето при най-различни кожни оплаквания - екзема, псориазис, язви, изгаряния, акне и дори ужилвания и ухапвания, при стомашни проблеми като колит, дивертиколит и синдом на раздразнените черва. Пациенти с болести , дължащи се на разстройство на имунната система като артрит, астма, поствирусен синдром и лупус са подобрили състоянието си след редовно приемане на гел от алое вера .