Защо трябва да четем книги

Защо трябва да четем книги? По този въпрос има много, много отговори! Може да намерите доста ето ТУК. Да си призная и аз преди не обичах да чета много. Винаги през лятната ваканция, като се прибера от хубави, приятни игри, мама ми казва:
- Хайде, трябва да четеш книга!- и на мен ми ставаше много гадно :) . Но не знам защо, наистина не знам защо, след малко време, около 2 месеца, аз толкова обичах да чета, че прочетох 89 страници. Това не са изобщо много, но за мен беше успех! Като ходихме в града, видях книгата "Как да чета по-бързо и как да постигам повече" от Тони Бюзан и от нея разбрах, че има хора които могат да прочетат една стандартна книга от примерно 239 стр. за 60 минути! Разбрах, че като четеш пред някой човек, той те разсейва. Направих опит, като засичах с хронометър от телефона си колко думи ще прочета. С приятел до мен прочетох 112 стр., а сам прочетох 182 стр. Виждате, че разликата не е само 2 стр, а 182 - 112= 70 стр... Това беше първия ми опит. Като завърших книгата, четях  207 стр. в минута. Не е много като знам колко по-добри резултати има, но това можех, за тогава. Така, малко в историики се улях!!! Според мен, затова трябва да четете книжки!


Важни думи от книгата: Някои хора казват, аз имам къса памет, напротив вие нямате къса памет, вие просто не сте я развили!