Без думи!!!

"За еколозите, които искат да протестират довечера срещу ликвидирането на Странджа като природен парк, искам ясно да повторя - вървете пред Народния театър, а не пред президентството. Това разреших и ясно ви обясних защо.

Приберете си призивите, които пускате в интернет за събиране пред президентството, защото нарушавате закона. Ако отдете там, полицията ще бъде в пълното си право да действа. Нещо повече - полицията ще бъде длъжна да действа. И аз ще съм първият, който ще се изкаже в нейна защита. Защото иначе не сме държава. Демокрация - да, но анархия - не!

За който не ме е разбрал, обяснявам отново. Гражданите имат право да протестират. По закон те са длъжни да уведомят мен като кмет на София за протеста си. Пак по закон аз съм длъжен да им разреша протеста. Но съм в правото си да определя мястото, на което този протест да се състои, като се съобразя с интересите на всички граждани.

Не одобрявам митинг на еколозите пред президентството днес по две причини.

Първо, на официално посещение в България е държавният глава на Германия. Не виждам защо някой - дори в името на правилна кауза - трябва да му се търкаля в краката.

Второ, софиянци също имат граждански права и не бива да бъдат наказвани. И в името на най-благородната кауза не бих позволил центърът на този двумилионен град да бъде блокиран.

Народният театър "Иван Вазов" е само на стотина метра от президентството. Протестът и там ще бъде видян и чут прекрасно. Така че моето решение не ощетява по никакъв начин протестиращите, а защитава интересите на всички граждани.

Момчета и момичета, не си играйте на революционери. Разбирам ви, че искате да обърнете внимание на обществото за беззаконията, които се правят. Но това не може да стане с незаконни действия. Каузата ви е благородна, не я обезценявайте."



Източник