Ресурси за учители по естествените науки

Евро-програмата EIROforum, с подкрепата на European Molecular Biology Laboratory и Европейската Космическа Администрация, през последните няколко години развива интернет ресурси за преподаватели в естествените науки във всички възрастови групи.

Платформата (интернет списание) се нарича Science in School, и въпреки че е на английски, с подкрепата на доброволци много от ресурсите са вече преведени на български (и дузина други езици). Български учители могат да намерят ресурсите на следният адрес: http://www.scienceinschool.org/bulgarian

Статиите са написани от учени или преподаватели, и включват идеи от личен опит как да вдъхновим интереса на младото поколение към естествените науки, как да се преодолеят проблеми в класната стая, извън-класни занятия и проекти и др. Сред идеите има предложения как да построим спектрометър с налични материали, какво знаем и можем да преподаваме за климата.

Като редовен презодач-доброволец, питам се дали подобни материали са от педагогическа полза за българските учители, или просто празни амбиции на още една евро-програма която е отдалечена от ежедневните нужди на учителите?

Любопитен съм да чуя мнения на преподаватели с опит.
Иво Григоров, www.sinia-planeta.com