Насладете се на новите гениални "социални" проекти !

  Насладете се на "хуманните" проекти на "великите" държавници от  “най-социалното” грабителство, пардон правителство :

1.Стандарт":

Властта: Или пенсия, или работа

СОФИЯ. Социалното министерство ще санкционира работещите пенсионери. Това предложи вчера шефът на Икономическия и социален съвет Лалко Дулевски. За момента експертите умуват да лишат всеки пенсионер, който доработва, от половин пенсия. Забраната за възрастните хора да се трудят е част от набелязаните от съвета 14 приоритета за развитие на пенсионната система у нас. Според Дулевски не било редно възрастните хора да точат пари от държавата, а същевременно - да си докарват и по една заплата, при това необложена с данъци. Факт е, че в много държави от ЕС режат парите на старите хора, ако работят, подкрепи идеята и социалният министър Емилия Масларова. ( Браво Мазнярова ! )

Благодарим на социалното грабителство !

Горките български пенсионери ! Тези, които строяха язовири, пътища и магистрали , фабрики и заводи …,тези които отдадоха труда си,младостта си и ентусиазма си за България, днес мръзнат в неотоплените си жилища, пестят къшеите хляб и не могат да си купят и лекарства дори…Болшинството от тях, принудени да работят, за да могат някак си да оцеляват – е вече няма да имат тази възможност, много им е цяла пенсия и цяла заплата, волю- неволю ще трябва да се лишат или от заплатата, или от половината пенсия, че много ще забогатеят иначе.

 2. Гласят се да отнемат “муравейките” догодина…( Тъпи, мързеливи даскали, ще минете и без тях ! )

Благодарим на социалното грабителство !

3. Ще премахнат облекченията, свързани със семейното подоходно облагане от 1 януари 2008 г., които имаха твърде кратък живот – горките.

Благодарим на социалното грабителство !

 4. Стандарт":

Удрят жилищата с данък "бедствие"

Нов данък ще удари собствениците на жилища у нас. Налогът "бедствие", който трябва да покрива щетите при земетресение или наводнения, да е 1 на хиляда от цената на апартамента, предлагат застрахователи. Така за двустаен дом в София, оценен на 120 000 лева, ще трябва да внесете в хазната 120 лв.

Благодарим на социалното грабителство !

5. Честито за плоския данък от 10 % от 1 януари 2008, който като перце ще погали 4 и 5-цифрените суми на онези от грабителството и онези от търтеймента, но пък добре ще отръска мизерните подаяния на болшинството български трудещи се.

Благодарим на социалното грабителство !

6. Ще поскъпнат тока, природния газ ( само с два пъти по 10 % ) и оттам всичко за което се сетите и за което не се сетите.

Благодарим на социалното грабителство !

За сега се сетих само за тези ”придобивки”. Ако вие се сетите за още, моля ви допълнете ме !

Имам и още едно предложение към вас. Да се понапънем за една “ brainstorming ” и да измислим още “social projects “, че горе може да са се поизчерпали.

Ето и моите предложения :

1.      По аналогия на пътен данък “превозни средства“, да се въведе пътен данък “пешеходци”, които с постоянното си щуране по улиците изтъркват тротоарите и затрудняват шофьорите и причиняват ПТП-та.

2.      Да се въведе и в България данък за почистване на безбройните смачкани, вулканизирали се петна от дъвки по улиците, изплюти от който, когато си иска и където си иска.За сведение, ето на какво попаднах , търсейки в net-a, как се почистват петна от дъвки :
Изброеното по-долу се отнася за обединеното кралство.

-      Една дъвка струва 3 пенса, а почистването й - 10.

-      Всеки ден в страната се дъвчат 13 милиона дъвки (при население 60 милиона)

-      По-голяма част от хората, които дъвчат и плюят са на възраст между 13 и 24 години.

-      През последните 5 години Wrigley’s (най-големият производител на дъвки) инвестира милиони за разработване на нов вид дъвка, която ще се почиства по-лесно и ще е биоразградима, но резултат все още няма.

-      Сериозно се разисква въпросът за облагане на дъвките с данък, който да отива за тяхното почистване.

-     В Ирландия това вече е факт и гигантът Wrigley’s е задължен да финансира почистването на боклука, за който е отговорен.

3.      Да се върне данъкът , плащан през турското робство от хората, които са имали неблагоразумието да се родят със сини очи.

4.      Да се върне ергенския данък. ( Не щете да се жените и омъжвате, а ! )

5.      Да се въведе данък “въздух “, който преди да ни се предложи за дишане е специално обогатен с цялата менделеева таблица. Естествено той да бъде диференциран, като най- висок е за София, тъй като концентрациите са най-големи, а най-нисък за високопланинските райони.

6. Вместо смешната парична помощ за раждане на дете, да се въведе данък "раждане", за всички, които са дръзнали да натоварят бюджета с още едно гърло.
7. Да се въведе данък " слънце ". Не може да си плащате данък дори за собствените ви жилища, които сте  купили с много лишения, а пък да се ползвате от слънцегреенето без да сте дали и стотинка.
    Оставям на вас да направите и други предложения - нека помогнем на нашите избраници !