0 0 гласа

Всичко за ластиците за тренировка, лентите и експандерите

 



Почти всички сме чували за станалите популярни по цял свят ластици за тренировка. Чували сме ги и като"ластици за фитнес", "експандери" или "ленти за упражнения". Когато пък тръсим такова изделие за фитнес упражнения се опитваме се да уцелим класическата комбинация "цена - качество". Изборът на правилния ластик за тренировка обаче не се свежда единствено до тоза комбинация.

Но нека първо да обясним за непознатите (ако все още има такива) какво всъщност представляват фитнес ластиците. 

 
Ластиците за тренировка представляват огромен арсенал от разтегателни способия за всякакъв вид упражнения: от кардио, до кросфит и рахабилитация. Под общия знаменател "ластици за тренировка" попадат:
  
1. Еластични ленти;
2. Колани за разтягане;
3. Разтегателни масажори;
4. Гимнастически въжета;
5. Примки.


Повечето хора, които никога не са използвали ластици за тренировка, не знаят, че цветът на висококачествените фитнес ластици обозначава напрежението на ластика. Не знаят и че цената на посредствени ластици, произведени в Китай, понякога е еднаква с цената на първокласните фитнес ластици, като тези на американската компания TheraBand - с над 40-годишна история в производството на ластици за фитнес.

Ластиците за тренировка са:


  • лесни за употреба;
  • удобни за домашна тренировка;
  • съвместими с огромен брой комбинации от упражнения;
  • подходящи за йога;
  • подходящи за кросфит;
  • подходящи за изометрични тренировки.

Какви са ползите от тяхното използване?

Експандерите стимулират мускулите по същия начин както и тежестите на различните фитнес уреди. Проучвания са доказали, че използването на ленти със съпротивление предоставят силова тренировка еквивалентна на фитнес тежестите. Евтини са, лесно се намират и са забавни за употреба. Тренировката с тях може да се извършва практически навсякъде, където сте.


Кои са най-популярните видове

Ластиците за кросфит и фитнес топките са най-популярните видове изделия за тренировка от тази група. Като под "ластици" трябва да се уточни, че се има предвид ленти, въжета и примки. Ето страница, на която можете да разгледате всички видове и модели: ластици за кросфит