Безплатен интернет за учители! БТК- то не дава!

Имам договор с прословутата БТК. Вдигнаха ми кръвното за пореден път- имаме договор/ каква глупост!!!/ със скорост до 12 Mbps за 25 лв./ темпо/, като  че да  можем да доплащаме 10 лв за месец (това беше описано като възможност при регистрацията).  Днес една служителка  в офиса им в Ямбол ми обясни, след като води дълги разговори с някой капацитет/, че трябва да чакам да ми изтече договора, за да мога да си ползвам безплатния интернет.

Аз и без това съм безкрайно недоволна от тях, ще им платя и неустойките и ще се махна, ама парите, които им превежда министерството, къде отиват?

Моят договор е за 25 лв, трябваше да доплащам по 10 за месец. Така си мисля аз. Вижте какво пише тук

http://internet.mon.bg/teachers/?a=faq.php

Въпрос: Имаме проблем с договора с БТК: Предлаганата услуга е скорост на download до 6 Mbps за 15 лв месечен абонамет. Има учители, които желаят да имат интернет със скорост до 12 Mbps за 25 лв., като доплащат 10 лв за месец (това беше описано като възможност при регистрацията).  Търговският представител на БТК твърди, че няма право да променя срока в т.11 и, че не възможно учителите да ползват пакет с по-висока скорост и да доплащат.

Отговор: За съжаление проблемът със скоростите и доплащането не касае МОН, а доставчика и уговорката Ви с него. Повечето доставчици са гъвкави и намират начин да Ви вземат парите, но за БТК това, уви, не важи - просто системата им за отчитане е прекалено тромава и в техния случай алтернативата е - или приемате по-ниската скорост, или не ползвате субсидията и си работите както досега, или сменяте доставчика.

Все пак държа да поясня, че БТК са потвърдили възможността за предсрочно прекратяване на действащи договори на свои клиенти без неустойка с оглед преминаване към новите условия, така че все пак са се постарали да бъдат съпричастни с проекта ни в рамките на възможното