Отново за проекта относно Целодневното обучение

Здравейте, колеги!

 В петък приключихме работата по проекта за целодневното обучение, но у мен останаха няколко въпроса, по които ми се иска да споделите мнение и опит.

1. В допълнителните приложения се изисква копие от заповедта на директора за определяне на екип за работа по проекта - ние го тълкуваме като екип, които ще разработва самия проект, но може да се разбира и като екип, който ще работи по изпълнението на проекта при евентуалното му одобрение.

2. Вторият въпрос е свързан със седмичното разписание. Часовете за самоподготовка - по 35 мин., а часовете за ЗИ и ОО...? Тъй като е известно на всички, че дневната заетост на възпитателите е 6 астрономически часа, а според експертите, работно е времето за работа с децата и тук следват големите въпросителни .

3. Ако стаята ще се ползва от две групи в първи клас, задължително ли е и двата часа за ЗИ да се провеждат в нея или е възможно да се редуват, т.е. всяка една от групите да провежда само 1 от ЗИ за деня там.

В този блог пишат много компетентни хора и се надявам да намеря еднозначния отговор на поставените питания. Благодаря предварително. Спорна седмица на всички колеги!