Историята на Мечо Пух

Днес попаднах на една статия в нетинфо и понеже не бях наясно от къде е дошла идеята на А.А.Милн за този симпатичен герой, я прочетох. Сега си я копирам тук, за да не вземе да изчезне, като остарее новината, че Мечо Пух си има звезда в Алеята на славата (което слабо ме интересува)....

статия

Миналия декември Мечо Пух навърши 80 години. Историята му започва през 1925 г., навръх Коледа, когато вестник "London Evening News" публикува първия разказ от А.А.Милн.

Вдъхновението за симпатичния герой идва от сина на Милн - Кристофър Робин, който участва и в самата книга. Неговото любимо мече пък е наречено Winnie the Pooh в чест на мечока Уини от лондонския зоопарк.

Той бил донесено в Англия през 1914 г. от Хари Коулбърн, който откупил осиротялото животно от канадски ловец, убил майката.

Офицерът кръстил мечето на родния си град Уинипег. Питомецът му заживял с войниците и ги следвал навсякъде.
Когато военната част на Коулбърн трябвало да замине за Франция, той поверил Уини на лондонския зоопарк, където дружелюбното мече станало всеобща атракция и децата, вкл. и Кристофър Робин, понякога дори влизали в клетката му.

Така...Има и още от статията, ама нещо се бъгна е не мога да я копна.За това с две думи, пък линкът е горе, можете да прочетете и видите снимки на Милн и Кристофър Робин :)
Та, човекът , който е илюстрирал книгата на Милн, никак не харесвал Мечо Пух . Той е правел политически карикатури, когато Александър Алън Милн го е избрал за илюстратор на Мечо Пух.Милн бил много доволен от работата на художника, но двамата никога не се сближили. Прототип на външния вид на Мечо Пух е не играчката на Кристофър Робин, а плюшеното мече Гроулър - играчка на сина на илюстратора - Греъм.

Книгата е преведена на над 40 езика,а правилата за филмирането държи Уолт Дисни :)