За грозните мартенички :(

Забелязвате ли, че мартениците стават все по-грозни, все по-безсмислени… Онзи ден видях кукла Барби, облечена с мартеничкова къса рокличка. О_О Ужас и потрес. Мартенички с пластмасова част на Харито Потър (тоя образ също влиза в категория Ай Хейт), с Мики Маусчета, с Мечо Пухчета… Мартенички, които се увисват на врата и от тях висят миниатюрни мобилни телефончета?! Мартенички с дребни плюшени играчици - кученца, котенца… Мартеници за ръка с имена на футболни отбори!!!!!!!!

Само на мен ли ми се струва грозно?! Явно има пазар за подобни простотии… Щом ги правят… Мартеницата е нещо българско. Символ, който носим от прадедите си. И който загрозяваме с анимационни герои, които нямат нищо общо с българската ни същност?! Със спайдърмени разни!

А ние защо купуваме…Няма ли да е по-добре, по-приятно, в студената зимна вечер след вечеря да съберете семейството и да правите мартенички… За отмора… Не изисква кой знае каква енергия, изисква малко въображение и да не си съвсем схванат в ръцете… Сплотяващо е.

Консервативна съм, да. Традиционалистка съм, да. Държа на българското… Иска ми се да има и други хора като мен:(