Уикенд дестинация в БГ

Етрополе се намира на около 80 км от София (не ме питайте на коя посока, защото ще ви кажа “нагоре” по картата ;)) в планината. Скътано е и заобиколено от върхове. Лятото е многозелено, зимата - покрито със сняг (като изключим тая зима, дори там неваля..). В него…няма нищо :) Няма кино, няма театър, няма лиготии. Можеш да го минеш от край до край за 30-35 минути.И всички се познават.

Обаче има…един мъж. Висок, с буйни коси и още по-буен нрав -балканджия. Един мъж, който взе сърцето ми и от тракийка, се опитва даме превърне в балканджийка. В началото се ужасявах, изглеждаше мимрачно и затворено градче. Сега го виждам като едно спокойно място,което би могло да бъде красиво, стига някой да се сети, че къщите могатда бъдат в различен от сивия цвят и че не е нужно да се гледат картофи,а може да има зелена тревичка в двора.  Т.е. не само аз да се сетя,щото аз и да се сетя - кел файда, къща нямам там, а как не се е хваналсвекър ми да боядиса неговата в лилаво, защото аз така съм казала ;)

Всъщност цялото това глупаво лирично отклонение беше, за да покажа няколко снимки от планината около Етрополе. :) Може пък да му се прииска на някого да ни дойде на гости и да идем за един уикенд на манастира.

 

http://gallery.bglog.net/main.php/v/Eowyn/Iz+Etropole/?g2_page=4 

сайт за Етрополе