Помогни ми да порасна!

От 15 август стартира новата кампания на Спасителния център за събиране на дарения чрез SMS. За да подкрепите кампанията изпратите дарителски SMS с текст: DMS orel на номер 17 777 за всички мобилни оператори. За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Мотото на кампанията е “Помогни ми да порасна”. Тя ще продължи до края на октомври и е насочена към най-малките – бебетата птички. Те нямат време да чакат, защото тях ги чака най-стария път – пътят на миграцията на птиците.

Всяка година от ранна пролет до късна есен над 300 изоставени или разделени от родителите им птички-бебета постъпват за отглеждане в Спасителния център на Зелени Балкани. Основна грижа на екипа на Центъра в този период е оцеляването на тези птички и превръщането им в големи горди орли, сови, щъркели и други хвъркати. Едни крехко, малко бебе има три пъти повече нужда от храна, внимание и специални грижи в сравнение с възрастната птица. Птиците, отглеждани далеч от родителите им, се нуждаят от още повече внимание и денонощни грижи, за да могат когато лятото си отиде да станат равноправни членове на птичето семейство поело на юг.

За повече информация посетете официалния сайт на кампанията www.dmsbg.com

 The image “http://www.greenbalkans.org/userfiles/image/baner/baner_DMS_08.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.