Ринго Стар на 70!

Днес Ринго навършва 70! 
Да е жив и здрав и да продължава да радва всички, които обичат музиката на Бийтълс!
Аз, както и милиони хора по света, нямаше да сме същите без него и неговия талант.

Той винаги е стоял в сянката на Джон, Пол и Джордж  и  винаги е даван за пример като музикант, който предпочита да смири егото си в полза на общото звучене на групата. Макар и редки, соло изпълненията му доказват световната класа на таланта му:
любимото ми негово соло:

 

Друго великолепно негово изпълнение в Helter Skelter. Песента се записва многократно, и всеки път Ринго свири като за последно, докато пръстите му започват да кървят, и накрая на един от записите изкрещява: I got blisters on my fingers - "Излязоха ми мехури на пръстите!"; и този вариант на песента влиза в Белия албум :)

 

Мисля, че той има невероятния усет точно кога и колко да присъстват барабаните в едно музикално парче - а важността  на  барабаните не е само в  силата на звуka (която може да "удави" музикалния мотив). Те дават не само ритъма, но и чувството на една песен - както тук: 

 And I Love Her  е великолепен пример за цялата философия на Ринго - барабаните винаги трябва да допълват идеята, мотива, да задават ритъма, без да крещят. Малко странно е, особено като имаме пред вид, че все пак говорим за инструмента, способен да произведе най-много шум :).

Ето един от любимите ми клипове на Бийтълс - You Got to Hide Your Love Away  от филма HELP! - човекът с дайрето е най-известният барабанист на всички времена :)

Happy Birthday, Ringo!

--Вярваш ли в любовта от пръв поглед?
--Да, случва се всеки ден!