Незабелязаното в заложническия скандал в Сливен

Източник, платформа "Направи си дневник"

Какво би станало ако искаш да саботираш определена банка, като покажеш, че тя е несигурна, необезопасена по съвременен начин? Отваряме скоба, че несигурността всъщност се отнася до почти всички банки в България. Да предположим, че разполагаш и с пари за операцията по дескридитирането на банката- колко ли трябва да е странно пък това, когато конкурент, противник или трън в очите ти е друга банка.

Какво следва? Търсиш някой, който разполага със законно оръжие, търсиш някой, който е отчаян от живота, не се харесва, може би дори мрази вече целия свят, смята че не му върви и че пари никога няма да има, а те са най-важното за щастието.Търсиш от появилите се варианти човека с възможно най-безупречно минало, такъв, при който присъдата би се намалила автоматично, заради безброй смекчаващи вината обстоятелства –добри отзиви от обкръжението, тежка съдба, липса на престъпно минало... После само му подмяташ, че ако един ден реши може да направи имитация на обир в определената банка и така ще спечели от вас солидна сума и ще оправи живота си веднъж завинаги. Не пропускате да му обясните, че ако се държи добре, ако съдейства на органите и няма убити, с неговото безупречно досие и добри адвокати ще си осигури смешна присъда, а после ще разполга с бленуваното щастие, с финансовия мир. Той разбира се не приема, но вие не го притискате, само трябва да изчакате и поредните неудачи в живота му припомнят вашата оферта.      

Тогава идва ново време: Той е ваш и всички в една прекрасна вечер чуват от медиите, че в една банка, някъде в Сливен, развилнял се престъпник е влязъл почти безпрепятствено и с минимални усилия е неотрализирал пазачите и служителите, а парите от банката, вашите пари са под неговия произвол. Дали всичко казано дотук е само конспиративно мислене, е болна спекулация?