Late Night Bloggin'.Part I


Да е жив и здрав чичо Куентин. И кучетата... Да бе и аз не вярвам в бакшишите.

Тука Пет Шоп Бойс ми напомнят че "Sometimes the solution is worse than the problem"
I guess so...
За това - професионално.
Става дума за шибаното Е3'06. Леле ако знаех колко ШАЙТОВЕ ще ми натресе на главата проклетото Експо ич нямаше да се захващам на това тъпо лосанджелистко хоро.

Хайде някой да ме пита пак защо съществува The Escapist. 
ЧАК сега схванах играта на думи кодирана в заглавието на тая онлайн медия. Бягство! Бягат хората. От Е ТЕ ТАКАВА ТЪПА ЗАДРЪСТЕНА КЪСОГЛЕДА цензура. Цензура която диктува, че СРЕЩУ ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ, ГОЛЕМИТЕ РЕКЛАМОДАТЕЛИ В ЧАСТНОСТ кофти неща не е здравословно да се пишат. Точка! Енд ъф грийн стори!

Бягат пичовете. А са толкова правилни. Предполагам, че ако и те като мен не излизат от време на време онлайн да си излеят това което им се събира ежедневно, пишейки пълни шитове ПРЯКО себе си в угода на тоя и оня, ще експлоадират. То малък излишък фрустрация ли е...

Искейписти. Ще зема и аз един такъв искейпистки лог да поддържам. 
Не, че някой ще го зачете ма барем ще изпускам парата. Нищо лично дето се вика. 

Та за Е3. Да слезем в тая скапана яма най сетне! 
ЦАР ТРАЯН ИМА МАГАРЕШКИ УШИ ДА ГО ЕБА! (подразбира се къде екзакли)...
Всъщност друго имах предвид. Гейминга загива, дорогие друзя. Индустрията не. Това е грозната, фатална истина. Бизнеса цъфти, а гейминга загива. 
Да има кежуъл, който да е чувал за Интровържън? Ъплинк? Даруиния? ДЕФКОН, год демит?
Никой? Що ли не съм изненадан.
Ама всички сте чували за шибаната Контра, за ФИФА-та или НъФъСъ-то, райт?

ЕА са друга бира. Много по различна - заиграват се с познатото. Близкото. Мъх от пъпа - на една ръка разстояние. На кой са му притрябвали разни сложни, нови концепции за разучаване. Е го де пъпа на една ръка, кво говоря НА ЕДИН ПРЪСТ разстояние. Бъркаш, вадиш, затъркваш между пръстенцата и...ЯКО ГЕЙМИНГ. Игра до полуда. Че и на практика не свършва никогаш - изобилие ти казвам. Обливиън пасти да яде.

ЕА с това печелят. С мъх от пъпа. С ушна кал. Със сополи на топченца. Всяка година - ново, по-голямо, по-кафяво и с идването на so called некст джен - по-скъпо.
Дев-разходи са това ей! Реклама, едно друго. Трябва да се избива.
Като цяло обаче готино за ЕА. Mo' Money, дюдец! както казва един френд Който Е Бог!

А Боговете ТРЯБВА да се уважават. Иначе се смаляват и изчезват. Е те за това ЕА всяка година пренасят парите на милионите пъпомъхнати геймъри пред олтара на Златния телец.

Случайно да знаете, че не са искали да дадат зелена светлина (ехе, че двусмислен израз, чак сега го осъзнавам) на The Sims проекта на Уил Райт?
Не че съм някакъв дай хард фен на тая лигава боза, но представете си колко дълбоко в гъзовете им са им завряни главите на тия, щом не могат да разпознаят един потенциален игрален блокбастър. Юбер-комерсиално заглавие. 6 милиона продадени копия по цял свят до момента енд райзинг!

После ми хрумва оная случка с къв беше тоя нобелов лауреат по литература дето си предложил романа на няква тъпа пъблишинг агенция в GB и те му го върнали с: Къв е тоя КРАП??? изписано с тлъст, корпоративо-шрифт по диагонал на заглавната страница.

И от тия се очаква да разпознават и оценяват иновативността, креативното, оригиналността... Дрън Дрън.
Няма да я прокопцаме, казвам ви.